TV & Internet

Bekijk het rittenschema van de Tour de France 2022

6 Juni 2022

De Tour de France 2022 start op vrijdag 1 juli in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Daar strijden de wielrenners drie dagen lang om zich vervolgens te wagen aan de gevreesde kasseien, loodzware bergritten en cruciale tijdritten. Bekijk hieronder het rittenschema en volg elke etappe tot op de voet! Zal titelverdediger Tadej Pogacar de 109e editie van de Ronde van Frankrijk weer winnen?

Bekijk de Tour de France via Youfone Thuis

De Grand Départ in Kopenhagen

Kopenhagen is op vrijdag 1 juli the place to be. Daar vindt de Grand Départ dit jaar plaats. Na een tijdrit van 13 kilometer op de eerste dag volgen nog twee ritten door Denemarken. Dit zijn de enige vlakke etappes in deze tour, maar de wielrenners laten zich hierdoor niet misleiden. Want ook deze ritten kunnen pittig worden. Zaterdag komen ze aan op de Grote Beltbrug. Dit is een kanjer van achttien kilometer lang waar de wind vrij spel heeft. Maandag staat de eerste rustdag ingepland. Op naar Frankrijk!

Week 1 Tour de France: een Franse start met de beruchte kasseien

Na een welverdiende rustdag hervatten de strijders de Tour de France 2022 in het Franse Duinkerke. Daar beginnen ze aan een helse kasseienrit die goed is voor bijna 154 kilometer. Daarna is het Belgische plaatsje Binche zowaar ook een startplaats. Op zaterdag 8 juli is het klimmen geblazen. Tijdens deze komt (hopelijk) iedereen aan op La Super Planche des Belles Filles. Dit wordt een zware, eerste week die uiteraard eindigt met een rustdag.

Week 2 Tour de France: van de kasseien naar de Alpen

Na de tweede rustdag, die plaatsvindt op maandag 11 juli, fietst het peloton naar de Alpen. Hier kunnen de klimmers hun talent laten zien. Zo worden onder andere de rit op de Col du Granon en Alpe d’Huez gereden. Maar ze komen ook langs de Galibier in de rit naar bovengenoemde bergen. Gelukkig is er voor deze bikkels aan het einde van de week een laatste, zeer gewenste rustdag.

Week 3 Tour de France: de Pyreneeën en een tijdrit

De Tour de France 2022 begint de laatste week in de Pyreneeën. Tijdens deze etappes komen de wielrenners aan in klimoorden als Peyragudes, Mende en Hautacam. Vlak voor de traditionele afsluiter op de Champs-Elysées krijgt het peloton een tweede tijdrit van zo’n 40 kilometer. Hierdoor kan het klassement eventueel nog veranderen.

Tijdschema Tour de France 2022

Tijdschema tour de France 2022

Volg de Tour de France overal waar je bent met de Youfone TV App. Zit je lekker in de achtertuin met je tablet van het zonnetje te genieten of op de camping in Frankrijk? Geen probleem!