Internet & TV

Bekijk het rittenschema van de Tour de France 2023

6 Juni 2023

De Tour de France 2023 start op zaterdag 1 juli in de Spaanse en Baskische stad Bilbao. Op 23 juli zullen de renners traditiegetrouw finishen op de Champs-Élysées in Parijs. In de drie weken daartussen zal een hevige strijd gevoerd worden met loodzware bergritten en cruciale tijdritten. Bekijk hieronder het rittenschema en volg elke etappe tot op de voet! Zal titelverdediger Jonas Vingegaard de 110e editie van de Ronde van Frankrijk weer winnen?

Bekijk de Tour de France via Youfone Thuis

Le Grand Départ in Bilbao

Bilbao is op zaterdag 1 juli the place to be. In het wielergekke Baskenland zal Le Grand Départ dit jaar plaatsvinden met een kanjerrit van 182 kilometer van en naar Bilbao. Het is pas de eerste keer in meer dan dertig jaar dat de Tour de France weer eens in Spanje begint. Deze openingsrit is meteen een uitdagende. De renners krijgen vijf gecategoriseerde klimmetjes voor de kiezen. Hier zal ook de eerste gele trui worden uitgereikt.

Week 1 Tour de France: op weg naar Puy de Dôme

Ook de tweede rit wordt gereden op Baskisch grondgebied. Dit is een race van 210 kilometer naar San Sebastián richting het Franse deel van Baskenland. Dan volgen er nog zeven etappes die leiden naar de Puy de Dôme. Eenmaal op de top komt de Tour de France even tot rust, want na negen etappes is het tijd voor een welverdiende rustdag. De renners krijgen de mogelijkheid om wat stoom af te blazen en zich mentaal en fysiek weer op te laden voor de tweede Tourweek. De eerste rustdag vindt plaats op maandag 10 juli.

Week 2 Tour de France: een loodzware tocht door de Alpen

Na een welverdiende pauze fietst het peloton naar de Alpen. Hier kunnen de klimmers hun talent laten zien. De eerste rit door het bekende gebergte eindigt op de top van de Grand Colombier. De tweede rit op skioord Morzine. Wie Morzine zegt, zegt ook al snel de Col de Joux-Plane. Deze net geen 11 kilometer lange Alpencol is een van de zwaarste beklimmingen in de Alpen. Het boezemt de renners behoorlijk wat angst in. Oud-wielrenner Richie Porte noemde het ooit ‘een nachtmerrie’. Hierna volgt de laatste Alpenrit naar Courchevel en dan mogen deze bikkels op adem komen. De tweede en laatste rustdag is op 17 juli.

Week 3 Tour de France: een hectische slotfase in De Vogezen

De Tour de France 2023 begint de slotweek op dinsdag met een individuele tijdrit door de Alpen van Passy naar Combloux. Op de laatste zaterdag van de Tour wordt er een laatste bergrit gereden. Dit keer zijn de Vogezen aan de beurt en staan de Petit Ballon en de Col du Platzerwasel onder meer op het menu. De Tour eindigt op zondag 23 juli traditioneel met een etappe naar Parijs.

Tijdschema Tour de France 2023

Tijdschema tour de France 2023

Volg de Tour de France overal waar je bent met de Youfone TV-app. Zit je lekker in de achtertuin met je tablet van het zonnetje te genieten of op de camping in Frankrijk? Geen probleem!