Skip to main content

Van 2G naar 4G en 5G

Nóg sneller en stabieler internetten en bellen. Dat wil natuurlijk iedereen. In de afgelopen jaren steeg het dataverbruik enorm en in de toekomst zal dat alleen maar toenemen. Dat vraagt om een netwerk dat hiervoor geschikt is. Daarom zet KPN op 1 december 2025 definitief haar 2G-netwerk uit. Door het uitzetten van het 2G-netwerk kom er meer ruimte om het 4G- en 5G-netwerk te verbeteren. Op die manier kan Youfone jou meer capaciteit en hogere snelheden bieden.
 

4G en 5G
telefoon 4g ready

Youfone helpt je bij overgang

Alle simkaarten van Youfone zijn klaar om gebruik te maken van het 4G- en 5G-netwerk. Voor het gebruik van deze netwerken zijn meerdere zaken van belang. Zo heb je onder meer een toestel nodig waarmee je kunt internetten, bellen en sms’en via 4G of 5G. Ook is het belangrijk dat je de juiste toestelinstellingen hebt. Geen zorgen. We helpen je ruim voor 1 december 2025 bepalen of je met jouw toestel kan internetten, bellen en sms'en via het 4G- en/of 5G-netwerk.
 

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de voordelen van 4G en 5G ten opzichte van 2G?

  Het 2G-netwerk wordt voornamelijk gebruikt voor mobiel bellen en sms’en, niet om te internetten. Via het 4G en 5G netwerk is het mogelijk om te bellen, sms’en én internetten. En dat met veel hogere snelheden dan het 2G-netwerk.

 • Kan ik 2G nog gebruiken in het buitenland?

  Dat is mogelijk, maar alleen als de providers in het buitenland 2G aanbieden.

 • Er is op dit moment weinig tot geen 4G- of 5G-dekking in mijn regio. Wat nu?

  Voordat 2G wordt uitgezet, zorgt KPN ervoor dat de 4G- en 5G-dekking in jouw regio goed is. Zo blijf je altijd goed bereikbaar.

 • Mijn oude telefoon kan alleen het 2G-netwerk gebruiken. Wat betekent het stoppen van 2G voor mij?

  Het uitzetten van 2G betekent dat je toestel niet meer werkt vanaf 1 december 2025. Het is belangrijk dat je op tijd de stap naar 4G of 5G maakt. Als jouw toestel niet geschikt is voor 4G of 5G bellen (VoLTE), dan zal het niet meer werken.

 • Zijn er kosten verbonden aan de overstap van 2G naar 4G en 5G?

  Nee, je hoeft niets extra’s te betalen voor de overstap naar 4G en 5G.

 • Hoe kom ik erachter of mijn toestel gebruik kan maken van 4G of 5G?

  Ruim voor 1 december 2025 zullen we jou helpen bepalen of jij kan internetten, bellen en sms’en via het 4G- en/of 5G-netwerk.