Skip to main content

Apps

Bij Youfone kun je veel meer dan alleen TV zenders kijken. Via de Google Play Store kun je tal van apps downloaden waardoor je toegang hebt tot films, series en games.

Tip - Om apps te kunnen downloaden heb je een Google Account nodig!

Heb je nog geen Google Account? Klik dan hier om er een aan te maken.

Downloaden

Wil je bekijken welke apps je kunt downloaden en gebruiken? Selecteer dan ‘apps’ in het menu op de TV-ontvanger en ga vervolgens naar ‘Meer apps’. Hier kun je zoeken tussen allerlei verschillende apps. Selecteer apps naar eigen wil en klik op installeren. De geïnstalleerde apps kun je terugvinden onder ‘apps’ in het hoofdmenu.

Weet wel dat je vaak een abonnement moet nemen om gebruik te maken van een app.

apps

Apps overzicht

Verwijderen

Wil je geen gebruik meer maken van een app? Dan kun je de app weer verwijderen. Ga naar de app die je wilt verwijderen en druk 2 seconden op de OK toets. Er opent zich aan de rechterkant een menu. Klik vervolgens op verwijderen om de app te verwijderen.

app

Verwijderen van een app

Extra zenders toevoegen

Verschillende zenders hebben hun eigen app. Al Jazeera, France 24 en TRT zijn daar bijvoorbeeld goede voorbeelden van. Mis je iets in de zenderlijst? Dan kun je ook een kijkje nemen in de Google Play Store en wellicht kun je daar alsnog de zender terugvinden.

Games

Met Android TV heb je ook toegang tot games. Om hier gebruik van te maken ga je naar ‘Meer games’. Voordat je gebruik kunt maken van de gaming apps maak je een gamer-ID aan. Een gamer-ID is een unieke gebruikersnaam die aan jouw Google account is gekoppeld. Handig om scores weer te geven, prestaties te verdienen en om met andere spelers te spelen in multiplayer modus.