Skip to main content

Brussel, 21 januari 2021  Proximus heeft een wholesaleovereenkomst gesloten met Youfone, een van de belangrijkste onafhankelijke operatoren in Nederland. Als gevolg van die overeenkomst gaat Youfone vanaf april 2021 vaste en mobiele diensten aanbieden op de Belgische markt. 

Youfone is een in 2008 opgericht privébedrijf met zetel te Rotterdam, dat zich voornamelijk toelegt op het consumentensegment. Youfone is de grootste onafhankelijke operator in Nederland met meer dan 400.000 klanten, die zowel mobiele als vaste diensten afnemen.

Vanaf april 2021 zal Youfone zijn activiteiten uitbreiden naar de Belgische markt. Door de ondertekening van een wholesaleovereenkomst met Proximus zal Youfone zijn mobiele oplossingen kunnen aanbieden als MVNO op het netwerk met het ruimste bereik in België. Parallel hiermee hebben Proximus en Youfone ook een wholesaleovereenkomst ondertekend voor vaste internettoegang, waardoor de Nederlandse operator ook vaste diensten aan zijn aanbod kan toevoegen.

Dankzij het partnerschap met Proximus kan Youfone potentiële klanten in het hele land bereiken en zijn activiteiten snel opschalen. Voor Proximus betekent het akkoord een nieuwe stap in de goede richting om het potentieel van zijn netwerken ten volle te benutten.

Geert Standaert, Chief Technology Officer van Proximus: 
'We zijn verheugd deze wholesaleovereenkomst met Youfone te ondertekenen en een nieuwe operator op ons mobiele en vaste netwerk te verwelkomen. Youfone is een 'lean and mean' bedrijf dat zich richt op innovatieve, digitale en klantvriendelijke oplossingen. Ze hebben een indrukwekkend parcours afgelegd en kunnen terugkijken op heel wat successen in Nederland. We zijn blij dat wij hun voorkeurspartner in België zijn.' 

Valentijn Rensing, Group CEO van Youfone:
'We zijn heel blij dat we deze overeenkomst met Proximus kunnen ondertekenen, waardoor we ons dienstenaanbod tegen april 2021 ook op de Belgische markt zullen kunnen lanceren. Tijdens de onderhandelingen heeft Proximus steeds getoond dat het echt openstaat voor samenwerking. Dit heeft geleid tot een partnership op lange termijn dat waardecreatie voor beide partijen mogelijk maakt.'

Bron: Proximus.com