Skip to main content

dinsdag 21 juni 2016
Het mobiele dataverbruik groeit in Nederland elke maand exponentieel. Door de komst van het snelle 4G internet worden mobiele telefoons en tablets steeds vaker benut voor data vretende activiteiten, zoals het kijken van televisie programma’s. WIFI-netwerken heeft de consument het liefst niet meer nodig. Toch matchen vraag en aanbod nog steeds te weinig waardoor de doorbraak van 100 procent mobiel internet gebruik uitblijft. Het zeer snel veranderende consumentengedrag vraagt om passende oplossingen en de traditionele telecommarkt speelt hier amper op in. Daarom vervijfvoudigd sim only aanbieder Youfone per direct de internetsnelheid en vergroot de databundels. Het bedrijf maakt gebruik van het 4G plus internet netwerk van KPN. En is hierdoor de snelste sim only aanbieder van het moment.
 
Youfone staat bekend om haar opzienbarende handelswijze. ‘’Wij houden de markt constant in de gaten en analyseren de behoeften van onze klanten. Op dit moment is het gemiddelde 4G internet gebruik 1500 mb per maand en dat groeit zeer snel,” aldus CEO Valentijn Rensing. “De opmars van mobiel internet is nu vaak een kostenpost omdat mensen niet het toekomstig gebruik goed in kunnen schatten en daarom een verkeerd pakket aanschaffen. Wij hebben een zeer flexibel businessmodel om direct op veranderingen in te spelen en helpen consumenten bij het maken van hun keuze.’’ 
 
De maximale 4G-downloadsnelheid wordt verhoogd van 50Mbit/s naar 256Mbit/s, een vervijfvoudiging. De maximale uploadsnelheid wordt zelfs verzesvoudigd van 25 Mbit/s naar 150 Mbit/s.