Skip to main content

umlaut: KPN heeft beste mobiele netwerk met hoogste score wereldwijd in 2021/2022

Het mobiele netwerk van KPN is door de gerespecteerde benchmark organisatie umlaut uitgeroepen tot de beste van Nederland. Met een score van 976 uit 1000 punten is KPN niet alleen de beste in Nederland, maar heeft het tot nu toe ook de hoogste score wereldwijd behaald in de umlaut netwerktests van 2021/2022. Dit blijkt vandaag uit de publicatie van de resultaten van het jaarlijkse onafhankelijke onderzoek naar de prestaties van Nederlandse mobiele netwerken.

 

De jaarlijkse netwerktest van het Duitse Connect Magazine, uitgevoerd door benchmark organisatie umlaut wordt in de telecomsector gezien als een van de meest toonaangevende tests. KPN wint “Best in Test umlaut connect Mobile Network Test in the Netherlands 2022” en een vergelijking tussen het mobiele netwerk van KPN en een Zwitsers uurwerk dient zich aan; van alle recent onderzochte landen in de wereld scoort alleen het Zwitserse Swisscom net zó goed met eveneens 976 punten.

 

umlaut legde de afgelopen weken met auto, trein en te voet bijna 6000 kilometer af door alle twaalf Nederlandse provincies, langs alle (grote)steden, dorpen en verbindingswegen. Tijdens al deze tests is continu gemeten wat de belkwaliteit is, hoe snel telefoongesprekken tot stand komen, wat de kwaliteit is van videostreaming en hoe snel webpagina’s laden en bestanden kunnen worden gedownload of verstuurd. Bij elkaar vormen al deze metingen een goed beeld van de werkelijkheid en zijn ze representatief voor de klantervaring op de verschillende mobiele netwerken.

 

Beste datanetwerk
Het resultaat is ‘uitmuntend’, stelt umlaut, waarbij KPN als winnaar uit de bus komt, gevolgd door T-Mobile (2) en VodafoneZiggo (3). KPN valt op met de beste overall performance, de beste datakwaliteit, zowel in de steden, onderweg als in de trein. Ook in vier van de vijf grote steden pakt KPN de winst. Met het nieuwe 5G-netwerk laat KPN de hoogste downloadsnelheden zien en ook op het gebied van betrouwbaarheid scoort KPN beter dan de andere operators.

 

Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer en Lid van de Raad van Bestuur KPN: “We zijn trots dat we opnieuw erkenning krijgen voor de kwaliteit van ons mobiele netwerk. Elke dag zetten we bij KPN alles op alles om onze klanten in heel Nederland goed mobiel bereikbaar te laten zijn. Zodat ze overal kunnen bellen en internetten, een film kunnen streamen of games kunnen spelen op de smartphone. We bieden de beste dekking in Nederland en zijn nu ook door benchmark organisatie umlaut getest als beste van Nederland. Daarmee leveren we op onze belofte; ons vernieuwde mobiele netwerk met 5G vormt samen met glasvezel het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.”

 

Modernste en meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland
KPN heeft het modernste mobiele netwerk van Nederland met de grootste 5G dekking van alle operators. Ruim 4000 van de 5000 mobiele opstelpunten verspreid over heel Nederland zijn inmiddels vernieuwd en dit jaar wordt deze vernieuwing grotendeels afgerond. KPN is op dit moment het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland. Eerder dit jaar erkende snelheidstester Ookla voor de derde keer op rij KPN als het ‘Beste Mobiele Netwerk’ van Nederland.

 

Bron

Ookla: "KPN voor de derde keer op rij het beste mobiele netwerk van Nederland"

Wij zijn trots! KPN heeft voor de derde maal op rij het ‘Beste mobiele netwerk van Nederland’ volgens het panel van Ookla®. Het afgelopen half jaar heeft het bedrijf onderzoek gedaan onder de gebruikers van verschillende Nederlandse mobiele netwerken. KPN komt als beste naar voren als het gaat om mobiele dekking, heeft de hoogste download- en uploadsnelheden en heeft het snelste 5G netwerk.

 

De beste mobiele dekking
De meeste mensen hebben hun mobiele telefoon graag bij de hand. Om bereikbaar te zijn voor je omgeving, om het laatste nieuws te bekijken of een spelletje te spelen. Om je mobiele telefoon optimaal te gebruiken, heb je een goede mobiele dekking nodig. Daar doen wij ons uiterste best voor. Volgens het onderzoek van Ookla® scoorde KPN op de kwaliteit van de mobiele dekking in Nederland wederom het hoogst. Met een dekkingsscore van 812 punten op een maximumscore van 1.000 punten. Goed om te weten: de dichtstbijzijnde concurrent had een score van 640 punten. Natuurlijk gaan we altijd voor beter, we blijven dus werken om het ‘Beste mobiele netwerk van Nederland’ te blijven.

 

Hoogste download- en uploadsnelheid
We zijn een druk landje en zitten niet graag stil! We rijden of fietsen van werk of school, naar sport, vrienden of de kroeg en weer naar huis. Ook bellen, sms’en, appen en surfen we iedere dag onze vingers er bijna af. Dat betekent dat we graag een snelle mobiele internetverbinding willen! Volgens het onderzoek van Ookla® zit je bij KPN dan het beste. Met een gemiddelde snelheid van 100,6 Mbps downloadsnelheid en 15,6 Mbps uploadsnelheid staat KPN op 1 als het om snelheid gaat. Op het 5G netwerk haal je zelfs 185 Mbps en 41 Mbps.

 

Snelste 5G netwerk van Nederland
Over ‘niet stilzitten’ gesproken. We blijven onszelf uitdagen om in de toekomst beter te worden. Dat doen we bijvoorbeeld op het gebied van 5G, dat gratis bij een mobiel abonnement is inbegrepen. Dit is de 5e generatie mobiel internet, de opvolger van 4G. Doordat 5G minder vertraging van het netwerk heeft, kunnen we met meer mensen nog sneller internetten en genieten van muziek downloaden, films streamen en gamen via de cloud. Zelfs op drukke plekken als stadions of festivals. Dankzij het ‘Beste mobiele netwerk van Nederland’ zit jij ook in de toekomst goed bij KPN. Om van ons 5G-netwerk te profiteren heb je wel een telefoon nodig die geschikt is voor 5G.

 

Het modernste mobiele netwerk
De afgelopen twee jaar heeft KPN een groot deel van zijn mobiele antenne netwerk vernieuwd zodat het klaar is voor de toekomst. Inmiddels is ruim 80% van het KPN-netwerk vernieuwd. Daarmee heeft KPN niet alleen het modernste mobiele netwerk, maar ook de grootste 5G footprint van alle aanbieders in Nederland. Ondanks dat het mobiele dataverkeer afgelopen jaar met ruim 30% is toegenomen, is zowel de download- als uploadsnelheid verder gestegen.

 

Hoe heeft Ookla® getest?
Ookla® analyseerde 340.000 speedtests van gebruikers van de verschillende Nederlandse mobiele netwerken. Dat betekent voor KPN dat ze meer dan 130 duizend unieke mobiele toestellen hebben meegenomen in het onderzoek. Uit de testen van Ookla® blijkt dat KPN in het tweede halfjaar van 2021 de beste mobiele dekking heeft in Nederland en de hoogste gemiddelde mobiele download- en uploadsnelheid. Wil je de uitslag van de test bekijken? Bezoek dan de website van Ookla®.

 

Blijven bouwen aan het netwerk van de toekomst
Naast het vernieuwen van ons mobiele netwerk, zijn we ook bezig om op grote schaal glasvezel te introduceren in Nederland. We willen dat meer dan 80% van Nederland straks de beschikking heeft over glasvezel. Onlangs vierden we dat KPN het 3 miljoenste adres heeft aangesloten op het KPN netwerk van de toekomst.

 

Bron