Sim Only

Hoe kan ik de smartphone schoonmaken?

11 Oktober 2018

Stof verwijderen
Telefoons hebben heel veel kleine gaatjes die perfect zijn om stof te verzamelen. Vooral de ingang voor de lager zit vaak vol met stof. Dat levert op den duur problemen op voor de werking van de telefoon. Als er teveel stof in de poort zit, kun je de smartphone vaak niet meer goed opladen.
 
Het is een bekend probleem bij iPhones. Bij de Apple Stores lopen meerdere keren per dag gebruikers binnen die hulp nodig hebben bij het opladen. Uiteindelijk blijkt de poort verstopt te zijn. Dat los je op door simpelweg het stof weg te peuteren met een tandenstoker of een busje perslucht in te spuiten. Houd er wel rekening mee dat het busje perslucht rechtop gehouden moet worden, anders spuit er water mee.

Je scherm schoonmaken
Ga je het scherm schoonmaken? Pas er dan op dat je het scherm niet beschadigd. Veel gebruikers maken hun scherm snel even schoon met een handdoek, t-shirt of trui. Dat is geen goed idee, want deze stoffen kunnen krassen veroorzaken.
 
De juiste manier om het scherm te reinigen is door wrijfalcohol of antibacteriële spray voor telefoons te gebruiken. Je wrijft het dan schoon met een microfiber doekje. Met deze doekjes weet je zeker dat je het scherm niet beschadigt. Ze zijn te koop bij de meeste elektronicawinkels Maak er een wekelijkse gewoonte van en houd je scherm tiptop schoon!

Geen water!
Gebruik absoluut geen water bij het schoonmaken van de telefoon. Vocht is funest voor alle elektronica, dus ook voor telefoons. Er kan vocht in het toestel sijpelen, waardoor er kortsluiting veroorzaakt kan worden.
 
Een goede tip is om de telefoon uit te zetten tijdens het schoonmaken. Zo weet je zeker dat je geen waterschade krijgt. Immers: zonder stroom kan er geen kortsluiting ontstaan.

Knoppen schoonmaken
Natuurlijk verdienen ook de bedieningsknoppen een schoonmaakbeurt. Deze knopjes zijn het best schoon te maken door een klein kwastje te gebruiken. Zo’n kwastje komt vaak precies onder en rond de hoeken. Daarmee verwijder je vuil op de meest effectieve manier.

Brillendoekjes
De telefoon valt prima schoon te maken met een brillendoekjes. Deze doekjes zijn speciaal gemaakt voor het schoonhouden van glas. Daarentegen is het een erg slecht idee om ammoniak, azijn, wasbenzine of andere vloeistoffen te gebruiken. Het klinkt misschien logisch, maar er zijn veel meldingen van falende toestellen na het gebruik van deze middelen.

Een hoesje
Tot slot: een hoesje is een goed idee. Daarmee houd je niet alleen vuil weg van de telefoon, maar voorkom je ook de kans op valschade. Een screenprotector kan bovendien ervoor zorgen dat er geen stoffen onder het glazen scherm komt. In het slechtste geval komt viezigheid op de screenprotector. Dan hoef je slechts de screenprotector te vervangen.
 
Doe de schoonmaakwerkzaamheden een keer in de week om de levensduur van de telefoon te vergroten. En natuurlijk kun je weer met een schoon en veilig gevoel appen, Facebooken, snapchatten en Twitteren.