Sim Only

Hoe gaat de batterij van je telefoon langer mee?

13 Januari 2023

Bezit je de allernieuwste iPhone of Samsung en gaat je batterij eindeloos lang mee? Lucky you! In alle andere gevallen is het superhandig om te weten hoe je kunt besparen op de batterij van je mobiele telefoon. Daarmee voorkom je dat je accu plotseling leeg is als je lekker met vrienden staat te chillen in een drukke bar of vol voetbalstadion. 

1. Schakel de trilfunctie, geluid en pushmeldingen uit

Eén van de functies die veel van de batterij van je telefoon vragen, zijn de tril-, geluid-, en pushmeldingen. Door ze uit te schakelen verbruikt je smartphone minder energie waardoor je heel eenvoudig bespaart op je mobiele accu.

Bespaar ook op je maandelijkse kosten met een Youfone Sim Only abonnement!

2. Check de locatie-instellingen van je mobiel

Staan de locatie-instellingen van je telefoon aan? Ook die kun je dan beter uitschakelen en pas aanzetten wanneer het nodig is. Hierdoor kan de accu van je telefoon sneller leeglopen. Je zou niet verwachten waar de instellingen van deze functie zijn, dus we helpen je even hoe je hier komt: ga via je instellingen naar privacy en dan naar locatievoorzieningen om die vervolgens aan- of uit te zetten. De benamingen van de instellingen kunnen bij iPhone en Samsung verschillen.

3. Verkort de scherm timeout van je telefoon

Jup, ook het scherm vreet accu. Sterker nog; het is één van de grootste ‘boosdoeners’. Dus hoe minder lang deze aan is, hoe langer de batterij mee zal gaan. Zet daarom de scherm timeout zo kort mogelijk via instellingen>scherm en helderheid>automatisch slot. Ook hier kunnen de benamingen van de instellingen per merk verschillen.

4. Onderweg? Schakel WiFi en Bluetooth uit

Het is verstandig om je WiFi en Bluetooth uit te schakelen als je de deur uitgaat. Ze zorgen er namelijk voor dat je batterij snel leeg loopt en minstens een uur minder per dag kunt genieten van een volle batterij. Waarom? Omdat je telefoon continu zoekt naar beschikbare WiFi-punten en signalen in de buurt. Ben je ergens waar je gebruik kunt maken van WiFi, dan is het natuurlijk verstandig dit aan te zetten.

5. Schakel de energiebesparingsstand in

Voor velen een open deur, maar we benoemen het toch: de energiebesparingsstand van je telefoon. Zodra je die instelt, gaat de batterij van je mobiel een stuk langer mee, omdat achtergrondprocessen en de prestaties van je telefoon worden beperkt. En daar merk jij helemaal niks van!

Dat waren onze tips. Ze zijn waardevol, dus maak er goed gebruik van, zodat jouw oude vertrouwde telefoon lekker lang meegaat.

Ontdek onze refurbished smartphones

Doet je telefoon toch niet helemaal meer wat ‘ie moet doen en wil je besparen op de kosten? Check dan onze webshop in MyYoufone en ontdek onze refurbished smartphones. We hebben iPhones, Samsungs en Motorola’s! Check het op MyYoufone.

Bestel een Sim Only-abonnement en bespaar op je maandelijkse telefoonkosten.