Sim Only

Met deze muziekapps swing je de hele week door

16 Juni 2018

Houd je van hiphop, jazz, klassiek, 80’s of de hits van vandaag? Met je smartphone heb je altijd je favoriete muziek bij je. Even snel een nummer opzoeken is ontzettend simpel geworden dankzij streamingdiensten. We hebben de vijf beste streamingdiensten voor je op een rijtje gezet.

Goed om in de gaten te houden: streamingdiensten kunnen een hoger dataverbruik veroorzaken.

Spotify
De publiekslieveling is toch echt wel Spotify. Ruim 80 procent van de Nederlanders luistert muziek via deze app. Deze app werd bedacht door twee Zweden, die een app wilden beginnen waarmee oude en nieuwe muziek ‘gespot’ kunnen worden. Vandaar dus de naam ‘Spotify. Inmiddels zijn er miljoenen nummers te vinden van vroeger en nu.

Met de app kun je gratis nummers ‘shuffelen’. Helaas zit er bij de gratis variant wel wat reclame, maar als je een abonnement neemt, heb je daar geen last meer van. Het is ook mogelijk een abonnement voor je familie af te sluiten. Daarmee kun je met vijf personen genieten van muziek zonder reclame.

Handig van Spotify is ook dat er iedere week een ‘Discover Weekly’-playlist wordt gemaakt. Daarmee vind je de beste nieuwe muziek van de afgelopen week. De gratis versie van Spotify is verkrijgbaar voor iOS en Android.

SoundCloud
Misschien iets onbekender, maar zeker een leuke app: SoundCloud. Dit is een streamingdienst die vooral populair is onder muzikanten en artiesten. Ze luisteren er niet alleen nieuwe muziek, maar zetten er zelf ook nieuwe muziek op. Het is bedoeld als een sociaal medium en streamingdienst in één: je kunt namelijk ook een comment achterlaten of een nummer op je eigen kanaal zetten door het te reposten.

Op SoundCloud is veel nieuwe muziek te vinden die je nog nergens anders hebt gehoord. Je hoeft niet lang te zoeken voordat je een toffe remix van jouw favoriete track hebt gevonden, want SoundCloud heeft een optie, ‘Suggested Tracks’. De app heeft ook een Pro en een Pro Unlimited-abonnement, voor als je meer materiaal wilt uploaden. SoundCloud experimenteert nu ook met betaalde abonnementen om muziek te luisteren, maar dat komt en verdwijnt steeds weer. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Deezer
Deezer is niet zo bekend als Spotify, maar is minstens zo goed. Het heeft een grote database met leuke nummers. Nog een overeenkomst met Spotify: ook deze app werd door een Zweed ontwikkeld. Met deze app kun je onbeperkt nummers beluisteren. Dit kan met zowel de webversie als de app.

De app is beschikbaar voor iOS en Android. Goed om te weten: afhankelijk van je abonnement kan Deezer geld kosten.

Tidal
Spotify werd een succes, Deezer kwam eraan, Apple was op de achtergrond al bezig met een eigen dienst en toen moest Jay-Z er ook maar een hebben. De dienst van de rapper en ondernemer heet ‘Tidal’. Hij wilde een streamingdienst starten omdat hij vond dat de andere streamingdiensten de artiesten te weinig waardeerden en betaalden.

Bij deze dienst vinden we de nieuwste muziek in de hoogste kwaliteit. Natuurlijk zijn Jay-Z’s vriendinnetjes Beyoncé en Rihanna er te vinden met nieuwe muziek. Er is een gratis app voor iOS en Android, maar daarmee kun je niet onbeperkt luisteren. Daar heb je een abonnement voor nodig.

Apple Music
Apple richt zich steeds meer op diensten, was laatst in het nieuws. Een muziekdienst mag dan niet ontbreken. Als antwoord op Spotify, kwam Apple met ‘Apple Music’. Je kunt hier muziek streamen en offline opslaan. Jammer genoeg is de app van de streamingdienst helemaal niet gratis verkrijgbaar. Je kunt de app wel drie maanden gratis uitproberen. De app is beschikbaar voor Windows, Android en natuurlijk voor alle Apple-apparaten.