Sim Only

Met deze agenda apps vergeet je nooit meer je afspraak

2 Oktober 2018

Vergeet jij altijd vanalles en kom je altijd te laat op afspraken? Of heb je gewoon een heel druk leven en zie je door de bomen het bos niet meer? Dan wordt het tijd voor een digitale agenda die je helpt om afspraken te beheren. Dit kun je doen met een app voor op je smartphone. Welke vijf agenda apps jouw agenda het best organiseren, doen we uit de doeken in deze blog.

Fantastical 2
Fantastical 2 is een app die vooral goed in de smaak valt bij bezitters van een iPhone. Deze app is erg duidelijk, snel en eenvoudig te gebruiken. Handig is dat je deze ook kunt synchroniseren met de bijbehorende app voor je Mac. Je kunt dus agendapunten inplannen op de Mac en ze meteen zien op de iPhone. Of omgekeerd, natuurlijk.

Jammer genoeg is de app niet gratis, maar dat verdien je wel weer terug door op tijd op je afspraken te komen en zo zakendeals te scoren. Het is een investering van 3,49 euro. De app is alleen beschikbaar voor iOS.

Google Calendar
Een van de bekendste kalenders - na de scheurkalender - is Google Calendar. Deze app is simpel en razendsnel. Je plant met een paar handelingen een afspraak in. Handig aan deze app is dat je er ook team meetings in aan kunt maken, want het is mogelijk om anderen uit te nodigen. Je kunt natuurlijk ook een avondje uit inplannen. De app houdt dan bij hoeveel vrienden er komen. Een groepsapp op WhatsApp wordt daarmee overbodig.

Google Calendar is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

CloudCal
Als je geen iPhone hebt, maar een Android-toestel, kun je eens in de Play Store zoeken. Er zijn een hoop goede agenda apps te vinden. Misschien wel de beste app is CloudCal. Het fijne is dat deze app helemaal gratis is en een originele insteek heeft. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere agenda’s bundelen.

Facebook- en Google-accounts voeg je direct toe aan de app, zodat bijvoorbeeld verjaardagen in de agenda komen te staan. Dan vergeet je nooit meer de verjaardag van die ene oom. Het uiterlijk van CloudCal is netjes en verzorgd. Je kunt er uren naar kijken. De app is alleen beschikbaar voor Android (gratis).

Outlook
Good old Outlook, het mailprogramma van meer dan tien jaar geleden. Tegenwoordig is het programma een manusje van alles, een echte alles-in-1-app. Daarom is Outlook niet alleen een mailprogramma, maar ook een agenda-app geworden. Zelfs je contacten erin op zoeken is mogelijk. De app is erg gebruiksvriendelijk en ziet er overzichtelijk uit.

Een mooi detail aan de app is dat de agenda te beveiligen valt met een vingerafdruk (als je een smartphone met vingerafdrukscanner hebt). Op die manier sluit je pottenkijkers in je agenda en mails uit. Outlook is gratis te downloaden voor Android en iOS.

My Study Life
Studieontwijkend gedrag? Daar heb je geen excuus meer voor met My Study Life. Je vergeet geen tentamen of examen meer en begint op tijd met studeren. Hiermee plan je lessen, colleges en te maken huiswerk.

De app verstuurt regelmatig herinneringen met het werk dat nog gedaan moet worden. Zo vergeet je nooit meer dat je een lastig examen hebt en begin je nooit meer te laat met studeren. My Study Life is gratis te downloaden voor iOS en Android.