Internet & TV

Leuke shows in 2018

11 Oktober 2018

Popcorn klaar? Staat de stoel in de juiste hoek om te kunnen kijken? Of is de tablet opgeladen? Dan ben je klaar voor de nieuwste shows van 2018. Dit jaar brengt veel leuke shows van bekende schrijvers en producers. We hebben de leuksten op een rijtje gezet.

Grown-ish
Ken je de show ‘Black-ish’ al? Dan hebben we goed nieuws. Er komt namelijk een spin-off, dit jaar. Die gaat Grown-ish heten, en wordt ook geschreven door Kenya Barris. Hij wordt bijgestaan door schrijver Larry Wilmore, die eerder ook scenario’s voor Insecure van HBO schreef.

In Grown-ish staat Zoey Johnson centraal. Ze verlaat haar ouderlijk huis, om te gaan studeren aan de universiteit. Al snel komt ze erachter dat niet alles in het leven gaat zoals zij wil. Zeker niet nu ze weg van huis is.

The Resident
Als je graag naar ziekenhuisseries mag kijken, is The Resident waarschijnlijk wel iets voor jou. Het gaat over een idealistische arts, die zijn eerste dag meteen al tegen de taaie, maar geniale Dr. Solomon Bell oploopt. Hij begint bij hem onder toezicht. De nieuwe arts wil graag vanalles veranderen en meer openbaar maken. Zowel het positieve als het negatieve wordt publiek. Maar of het ziekenhuis daar nu zo blij mee moet zijn?

Misschien doet het je wat denken aan Grey’s Anatomy, en dat kan. The Resident is namelijk geschreven door Elizabeth Klaviter, die ook veel scenario’s voor Grey’s Anatomy heeft geschreven. Matt Czuhry, Bruce Greenwood en Emily VanCamp hebben de hoofdrollen.

McMafia
BBC One heeft een nieuwe misdaadserie: McMafia. De serie laat veel verschillende steden zien, want het is opgenomen in onder andere Londen, Qatar, Moskou en Mumbai. De serie gaat dan ook over witwasser uit Dubai, internetcriminelen uit India, illegale handelaren in Zagreb, oligarchen uit Rusland en drugsdealers uit Colombia.

Iedereen handelt met elkaar om een winstgevende deal te sluiten. Daar komen geen grenzen bij kijken. 

Pretty Little Liars: The Perfectionists
Gek van Pretty Little Liars? Dan moet je nog heel even wachten. In maart komt namelijk een nieuwe spin-off van Pretty Little Liars, namelijk ‘The Perfectionists’. Daarin worden vijf meiden gevolgd die zijn gekwetst door een womanizer. De vrienden bedenken bij wijze van grap een manier om hem te vermoorden.

Op een gegeven moment blijkt dat de womanizer echt vermoord is. Precies op de manier die de vrienden met elkaar hebben besproken. En dat is gek, want geen van allen heeft er iets mee te maken. Nu moeten ze erachter zien te komen wie het echt heeft gedaan.

Alone Together
In Alone Together zie je twee buitenbeentjes met verschillende achtergronden. Ze wonen allebei in Los Angeles, maar voelen zich er nog niet echt welkom. Los Angeles is namelijk door status geobsedeerd. Dan is het niet makkelijk om een nobody te zijn.

De serie is al begonnen in Amerika, en werd geschreven door Andy Samberg. Hij schreef hiervoor ook afleveringen van Brooklyn Nine-nine.

Starwars: Underworld
Boba Fett is een bounty hunter. Samen met zijn mentor reist hij door de melkweg, terwijl ze te maken krijgen met vele gevaren. De serie verschijnt aan het einde van het jaar en wordt in eerste instantie uitgezonden bij Fox.

Life Sentence
Wanneer Stella Abbott erachter komt dat ze is genezen van terminale kanker, moet ze weer opnieuw leren leven. Dat is niet gemakkelijk, want ze heeft nogal aparte keuzes gemaakt toen ze besloot ‘te leven alsof ze dood ging’. Life Sentence is een komische dramaserie en werd ontwikkeld door Erin Cardillo en Richard Keith, van Significate Mother.

Dogs of Berlin
Als twee politieagenten gedwongen moeten samenwerken na een gevoelige moord, worden ze geconfronteerd met hun menselijke zwaktes. Ze komen terecht in de onderwereld van Berlijn, maar krijgen het moeilijk met hun gevoelens. Aan welke kant van de weg staan ze eigenlijk?

Castle Rock
Hoe ziet het duistere leven van inwoners uit Maine er eigenlijk uit? Als je gek bent op horror, zit je goed bij Castle Rock. Het is de nieuwe horrorserie die zich afspeelt in een universum van Stephen King. We mogen er veel van verwachten, want het is geproduceerd door de vooraanstaande producer J.J. Abrams.

Cloak and Dagger
Superhelden bestaan nog! In dit geval gaat het om twee superhelden, die ook nog eens diepgang hebben. Cloak and Dagger gaat over Tandy en Tyrone, twee totaal verschillende tieners. Ze worden verliefd en komen erachter dat ze superkrachten bezitten. Samen izjn ze veel krachtiger dan alleen, maar samenwerken is ingewikkeld voor ze. Door hun liefde voor elkaar, wordt hun levens als superhelden nog veel ingewikkelder.