Sim Only

Hoeveel GB aan data heb ik nodig per maand?

15 Mei 2024

Het is voor veel mensen een nachtmerrie: geen data meer hebben tot het einde van de maand. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel GB per maand je nodig hebt. Dat is soms moeilijk om te bepalen, maar we helpen je graag. Vraag jij je af: hoeveel GB heb ik nodig? Lees dan vooral verder.

Hoeveel GB heb ik nodig op basis van mijn verbruik?

Het aantal GB’s dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren. Denk vooral na hoe jij jouw data verbruikt. Video’s streamen in HD, online gamen of social media gebruiken: we doen het dagelijks en dat verbruikt veel data. De focus van veel socialmedia-apps ligt grotendeels op foto’s en video’s. Door het voortdurend laden van foto’s, video’s en andere media zijn deze apps grote dataverbruikers. Gebruik je jouw smartphone voornamelijk om te appen? Dan is je dataverbruik weer lager. Ben je daarnaast veel onderweg en internet je dan graag? Dan verbruik je een stuk meer dan wanneer je regelmatig op een vaste plek met wifi verbonden bent.  

Wat voor dataverbruiker ben jij?

Hoeveel GB heb ik nodig? Dat vragen veel mensen zich regelmatig af. Maar hoe bepaal je dat eigenlijk? Makkelijk is het niet, daarom helpen we je graag een handje. Check hieronder wat voor type dataverbruiker jij bent en ontdek hoeveel GB je nodig hebt.

De beller
Ben je meer van het bellen en sms’en en gebruik je jouw telefoon bijna nooit om te internetten? Dan raden we je aan om 0,5 GB aan data te nemen in combinatie met 200 min/sms of onbeperkt bellen/sms.

De minimale verbruiker
Stream je vrijwel nooit filmpjes of muziek, maar zit je vooral op WhatsApp en verstuur je regelmatig mailtjes? Dan is 3 GB precies wat je nodig hebt.  

De gemiddelde verbruiker
Je kunt ook voor 7 GB gaan. Dat is vooral handig als je dagelijks apps als Instagram, TikTok en WhatsApp gebruikt en af en toe muziek of video’s streamt.  

De intensieve verbruiker
Appen, scrollen op TikTok, maar ook onderweg naar huis je favoriete podcast opzetten of je lievelingsserie checken? Dan zit je met 10 tot 15 GB goed.  

De datagigant
Is jouw smartphone zo goed als vastgelijmd aan je hand? Kijk je graag filmpjes, luister je regelmatig naar podcasts en zit je vaak op social media? Dan is 20 GB wat je nodig hebt om het allemaal zonder zorgen te doen.  

Zo houd je jouw dataverbruik bij

Er zijn verschillende manieren om je dataverbruik te controleren. Dat kan bijvoorbeeld in MyYoufone, maar ook je smartphone houdt je verbruik bij. Je leest hieronder hoe je jouw dataverbruik van de afgelopen tijd terugvindt.  

Check je dataverbruik op je Android-toestel:  

  1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Klik op ‘Verbindingen’.
  3. Klik op ‘Gegevensgebruik’. Hier zie je jouw verbruik van deze maand.
  4. Ga naar ‘Gebruik mobiele gegevens’ om ook het verbruik van de afgelopen maanden in te zien.  

Check je dataverbruik op je iPhone:  

  1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Klik op ‘Mobiel netwerk’.
  3. Scrol naar beneden naar ‘Mobiele data’ en zie wat je in de huidige periode hebt verbruikt.

Let op: de verbruikte data die bij ‘Huidige periode’ staat, reset zich niet vanzelf. Dat moet je handmatig doen. Om de teller op nul te zetten, klik je op ‘Stel gegevens opnieuw in’. Dat kun je bijvoorbeeld doen aan het begin van de maand.

De databundels en mogelijkheden van Youfone

Ga je voor Sim Only van Youfone? Dan heb je een ruime keuze aan databundels, van 0,5 GB tot en met 20 GB. We hebben eenjarige, tweejarige en maandelijks opzegbare abonnementen. Een één- of tweejarig Sim Only-abonnement kan je tijdens de looptijd van het contract naar boven of beneden wijzigen. Heb je een maandabonnement? Die kan je maandelijks wijzigen of verlengen, zowel omhoog als omlaag. Wijzigingen gaan altijd in per de eerste van de volgende kalendermaand. Je regelt alles gemakkelijk via MyYoufone.

Wat gebeurt er als ik mijn databundel overschrijd?

We vinden het bij Youfone belangrijk dat je controle hebt over je verbruik en kosten. Daarom hebben we het Dataplafond. Hiermee hoef jij je niet druk te maken over onverwachte kosten. Een Dataplafond kost maar € 0,50 per maand en zorgt ervoor dat je niet buiten je databundel kunt gaan. Je krijgt namelijk een sms-melding zodra je 80% van je databundel hebt verbruikt. Hiermee heb je een handige herinnering die je helpt zuiniger om te gaan met je dataverbruik.  

Je krijgt ook een sms-melding wanneer je 100% van je databundel hebt verbruikt. Vanaf dat moment word je internetverbinding automatisch geblokkeerd. Dit zorgt ervoor dat je geen extra kosten buiten je bundel maakt. Wil je toch blijven internetten tot het einde van de maand? Dan heb je extra MB’s nodig. Die koop je eenvoudig bij via MyYoufone. Op die manier kan je gewoon blijven internetten tot het einde van de maand.