Sim Only

Hoe verwijder je krassen van je telefoonscherm?

7 Juli 2023

Krassen verwijderen van je telefoonscherm is een easy peasy klus. En raad eens: je kunt dit he-le-maal zelf doen*. Stop dus met zoeken naar een nieuwe telefoon of een adres waar jij de krassen professioneel kunt laten weghalen. Want, wij kennen de geheime ingrediënten die jouw scherm weer aan alle kanten laten blinken. Handig, toch? Met deze tips blijft jouw huidige telefoon langer bruikbaar waardoor je voordelig gebruik kunt maken van je Youfone Sim Only abonnement! Wil je toch een nieuwe smartphone kopen? Doe dit dan bij Coolblue via MyYoufone. Zo spaar je Youcoins waarmee je extra MB’s krijgt of korting op je Sim Only abonnement 😉.

*De huis, tuin en keuken tips in dit artikel zijn op eigen risico

Tandpasta helpt voor krassen op je telefoon

Wat je nodig hebt voor krassen verwijderen van je telefoonscherm:

  1. Witte tandpasta
  2. Wattenstaafje
  3. Zachte, vochtige doek

Probeer het eens met jawel: tandpasta. Geen whitening-pasta of gel met microdeeltjes, maar simpele witte pasta. Doe een klein dotje op een wattenstaafje en smeer het met ronddraaiende bewegingen uit op je telefoonscherm. Klaar? Dep de rest van de tandpasta weg met een vochtig doekje. Klaar is kees!

Gebruik je liever een polish voor je scherm? Do it!

Wat je nodig hebt voor krassen verwijderen van je telefoon:

  1. Een polish naar keuze
  2. Zachte doek

Let op, want als je een polish wilt gebruiken, is het verstandig om eerst te checken of je scherm geen oleophobic coating heeft. De krassen worden dan juist erger. De allernieuwste iPhones hebben vaak zo’n scherm. Is er geen sprake van een coating? Ga dan gerust aan de slag met krassen verwijderen van je telefoon. Zorg er wel voor dat je de speakers, knoppen, camera’s en ingangen vóór het polijsten afdekt. Dit kun je doen met tape. De polish breng je aan met een zacht doekje. Succes!

Babypoeder of bakpoeder helpen je telefoon ook uit de brand

Wat je nodig hebt voor krassen verwijderen van je scherm:

  1. Bakpoeder of babypoeder
  2. Water
  3. Zuiveringszout
  4. Microvezeldoek

Welke van de twee poeders je ook gebruikt: je maakt er een pasta van. Voeg eerst zuiveringszout toe aan het water, schenk het daarna bij de poeder en meng het tot een pasta. Is dit gelukt, smeer dan wat op een microvezeldoek en wrijf het goedje met ronddraaiende bewegingen over je telefoonscherm. Natuurlijk wel voorzichtig 🙂. Gelukt? Dep de rest van het mengsel dan weg met een schoon doekje.

Plantaardige olie voor je scherm? Het kan!

Wat je nodig hebt voor krassen verwijderen van je telefoonscherm:

  1. Plantaardige olie

Last but not least, kun je plantaardige olie gebruiken om krassen van je telefoonscherm te verwijderen. Dit is een snelle, tijdelijke oplossing waar je wel een vette broekzak of tas van krijgt. Houd daar dus rekening mee.

Koop de ingrediënten bij Hema

Wil jij krassen van je telefoonscherm verwijderen met huis-tuin-en-keukenmiddelen? Koop ze dan bij Hema via MyYoufone. Je spaart dan meteen Youcoins waarmee je extra MB’s krijgt of korting op je Sim Only abonnement.

*De huis, tuin en keuken tips in dit artikel zijn op eigen risico