Sim Only

Hoe blokkeer je telefoonnummers?

11 Oktober 2018

Word je lastiggevallen of wil je gewoon voorkomen dat een contactpersoon jou nog langer kan bellen? Je kunt een telefoonnummer blokkeren, zodat je door dit nummer niet meer gebeld of ge-sms’t kunt worden. Hoe dat precies werkt, leggen we uit in dit artikel.

Hoe werkt het?
Door een nummer te blokkeren kan er met dit telefoonnummer geen contact meer worden opgenomen via een oproep of sms. Alleen het nummer wordt geblokkeerd, dus niet een persoon. Dat houdt in dat je nog steeds met een ander telefoonnummer gebeld kunt worden.

Telefoonnummer blokkeren op de iPhone
Je kunt een telefoonnummer op de iPhone blokkeren vanuit de Telefoon-app van iOS. 

 • Open deze applicatie en druk op ‘Recent’;
 • Ga daarna op zoek naar het telefoonnummer en tik het op het ‘i’-icoontje. Dit icoontje staat helemaal rechts van het telefoonnummer;
 • Door op de ‘i’ te tikken verschijnt de mogelijkheid om het nummer te blokkeren.


Telefoonnummer blokkeren op Android
Op Android is het niet mogelijk een telefoonnummer daadwerkelijk te blokkeren, maar je kunt deze wel standaard doorschakelen naar de voicemail. Dit doe je door:

 • De Telefoon-app te openen en het nummer als contactpersoon toe te voegen. Als deze al bij je contactpersonen staat, kun je rechtsboven op het potloodje tikken om het contact te bewerken;
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes en zet een vinkje bij ‘Altijd naar voicemail’.

Met deze optie wordt de contactpersoon altijd doorverwezen naar de voicemail. Helaas blijf je wel een bericht ontvangen als er daadwerkelijk een voicemail ingesproken is.

Callblocker op Android
Een andere oplossing voor Android is het gebruiken van een ‘blacklist’ of ‘callblocker’ app. Deze kun je downloaden via de Google Play Store. Een dergelijke app zorgt er niet alleen voor dat een contactpersoon wordt verwezen naar de voicemail, maar ook dat de oproep helemaal niet meer binnenkomt.
 
Met bijvoorbeeld ‘Oproepblokkade’ kun je een zwarte lijst aanmaken, maar ook een witte lijst bijhouden. Kies je voor een witte lijst, dan kunnen alleen contactpersonen die op de witte lijst staan contact opnemen. Dat is misschien wat rigoureus en daarom is er ook een optie om alleen nummers af te slaan die niet in de lijst van contactpersonen staan.

Telefoonnummer op Windows Phone
Om op Windows Phone een telefoonnummer te blokkeren, voer je deze handelingen uit:

 • Open de Telefoon-app;
 • Druk onderaan op de drie puntjes;
 • Tik op ‘geblokkeerde oproepen’;
 • Druk in het volgende scherm nog een keer op ‘geblokkeerde oproepen’;
 • Selecteer het nummer dat je wilt blokkeren.


Onbekende telefoonnummers
Helaas is het niet mogelijk om onbekende nummers of anonieme oproepen te blokkeren. Het enige wat je kunt doen is Youfone om hulp vragen. Verzamel een lijstje van data en tijdstippen van verschillende gesprekken en sms-berichten. Dit lijstje kun je doorsturen naar de klantenservice.

Telemarketeers
Veel mensen worden liever niet gebeld door telemarketeers. Er is nog geen manier om telemarketeers helemaal te blokkeren, maar je kunt je wel aanmelden bij het Bel-me-niet Register. Bedrijven mogen nummers die in dit register staan niet bellen.
 
Voeg je je nummer aan dit register toe? Dan mogen bedrijven alleen bellen als jij daar zelf toestemming voor geeft of als je ooit klant bij het bedrijf bent geweest.

WhatsApp
Wie last heeft van bepaalde contactpersonen op WhatsApp, kan de contactpersoon blokkeren. Daarvoor hoef je alleen een paar simpele handelingen uit te voeren:

 • Open het gesprek met de contactpersoon die jij wilt blokkeren;
 • Druk op de naam, bovenaan het scherm;
 • Druk op ‘Blokkeer dit contact’.

Goed om te weten: als je iemand via WhatsApp blokkeert, kan de contactpersoon geen contact meer opnemen, maar jij zelf ook niet. Je kunt diegene dus geen berichten meer sturen of bellen via WhatsApp.