Sim Only

Handige apps voor het hele schooljaar

24 September 2018

De eerste weken op school zitten er weer op. Misschien ben je alweer helemaal gewend, misschien kom je een beetje traag op gang. Heb je stress van al het huiswerk en de komende toetsen? Is je rooster onduidelijk? Geen probleem, met deze apps wordt school een stuk dragelijker.

Magister
Magister App is er niet alleen voor leerlingen, maar ook voor ouders. Alle actuele informatie rondom schoolzaken is er in terug te vinden: roosterwijzigingen, berichten en mededelingen.

Ouders kunnen in de app de cijfers van hun kinderen inzien, digitaal lesmateriaal bekijken, roosters bekijken en studiewijzers inzien. Als het aanstaat, is het ook mogelijk om te zien wanneer het kind aan- of afwezig is geweest.

Als leerling kun je meteen je huiswerk, rooster en laatste cijfers bekijken. Als er een cijfer is ingevoerd, krijg je daar meteen een push-notificatie van. In Magister staat ook het huiswerk. Zo ben je altijd op de hoogte van wat je moet doen.

Magister valt te downloaden voor iOS en Android.

Kahoot!
Heb je moeilijke, saaie lesstof opgekregen? Maak het leuk om te leren en gebruik Kahoot! Daarmee kun je onder meer je eigen quizzes maken. Veel leraren gebruiken het al om leren leuk te maken. Ze voegen bijvoorbeeld huiswerk toe aan ‘challenges’. Als je je huiswerk hebt gemaakt, unlock je een challenge en word je beloond.

Met de Live Game App, kun je in de klas meedoen aan een quiz. De leraar is dan de quizmaster. Heb jij de meeste vragen goed? Dan win je een virtuele medaille. Op de Youfone-redactie wensen wij dat wij Kahoot! hadden toen we nog op school zaten.

Kahoot! kun je downloaden voor iOS en Android.

Untis Mobile
WebUntis is het programma waarmee roostermakers bij jou op school de hele dag roosters zitten te maken. Jijzelf hebt er ook iets aan, want je kunt namelijk UntisMobile downloaden. Daarmee kun je verbinding maken met het roosterprogramma van jouw school. Daardoor kun je altijd het meest actuele rooster op jouw telefoon zien.

Het voordeel van deze app is dat het automatisch gesynchroniseerd wordt. Iedere wijziging staat er dus direct in. Handig, want dan hoef je eigenlijk nooit meer te kijken of het nieuwe rooster al online staat. Je kunt de roosterinformatie ook opvragen als je geen internetverbinding hebt.

Je kunt Untis Mobile downloaden voor iOS en Android.

ItsLearning
Op veel (middelbare) scholen wordt It’s Learning gebruikt als elektronische leeromgeving. Dat houdt in dat alle opdrachten rondom een vak online terug te vinden zijn. Daarnaast kunnen docenten meer informatie delen. Kortom: alles wat belangrijk is, valt erop terug te vinden.

Vanaf nu kun je altijd en overal It’s Learning gebruiken, want het is ook beschikbaar voor de smartphone en tablet. Je krijgt dan een duidelijk overzicht van al je vakken, ziet een takenlijst, kunt een agenda maken en krijgt directe meldingen over nieuwe opdrachten en belangrijke gebeurtenissen. Op die manier ben je altijd op de hoogte van bijvoorbeeld je huiswerk, of van wanneer er een belangrijke toets zit aan te komen. Je kunt deze app alleen gebruiken als je een geldig It’s Learning account van school hebt gekregen.

ItsLearning is te gebruiken op iOS en Android.

Mr Chadd
Ben je huiswerk aan het maken, maar loop je telkens vraag op een vraag? Geen probleem, Mr Chadd schiet je te hulp. Binnen 10 seconden heb je verbinding met een echte coach die jou verder helpt met al jouw huiswerkvragen. Het maakt niet uit om welk vak het gaat, Mr Chadd heeft er verstand van!

We hebben het hier trouwens over echte mensen als coach. Geen database vol met vragen en antwoorden, maar een persoonlijk gesprek. Je kunt iedere coach ook een rating geven, zodat de ontwikkelaars weten of je goed geholpen bent.

Mr Chadd is te downloaden voor iOS en Android.