Sim Only

Handige apps om je budget bij te houden

19 Oktober 2022

Kom jij iedere maand geld te kort? Dan ben je niet de enige. Volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) zit een groeiend aantal huishoudens financieel klem vanwege de gestegen kosten. Gelukkig zijn er een paar handige apps waarmee je grip krijgt op je uitgaven. Youfone zet vier van deze apps, met alle voor- en nadelen, op een rijtje.

Bespaar op je uitgaven met Youfone Sim Only 

EyeWally

In EyeWally kun je al je uitgaven invoeren. De app biedt dan een snel overzicht van de financiële situatie van de gebruiker. Zo valt te zien hoeveel je hebt uitgegeven, wat er nog in de planning staat en hoeveel er dus nog is te besteden.    

Als de app net is gedownload, moeten gebruikers eerst een account aanmaken. Daarna is de app meteen te gebruiken. EyeWally is vrij simpel en eenvoudig, dus meer dan uitgaven invoeren en ze in de gaten houden kun je er niet mee te doen. Het heeft wel een speelse vormgeving. De app is beschikbaar voor iOS en Android.   

Toshl

Toshl lijkt wel een beetje op Eyewally. Een gek monstertje staat centraal en maakt het bijhouden van geldzaken bijna leuk. Ook bij deze app zijn de inkomsten en uitgaven natuurlijk bij te houden. Ook deze app deelt ze in per categorie. De app is best makkelijk in gebruik, maar helaas is Toshl alleen beschikbaar in het Engels.    

Gelukkig wijzen alle functies voor zich. Je kunt ook een uitgebreidere versie gebruiken, maar dat is wel een betaalde versie. De app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.   

EasyMoney

EasyMoney is qua vormgeving misschien een beetje saaier dan de rest, er zijn bijvoorbeeld geen grappige poppetjes en het heeft een wat zakelijker uitstraling, maar daar krijg je dan wel veel overzicht voor terug. De app laat bijvoorbeeld allerlei handige grafieken zien. Het heeft ook meer opties dan de eerder genoemde apps. Zo kun je bijvoorbeeld meldingen instellen bij openstaande facturen en zijn er dagelijks back-ups te maken.    
     
Jammer genoeg is de app niet helemaal gratis. Je kunt EasyMoney 30 dagen gratis proberen. Daarna zit de proefperiode erop en kost het programma éénmalig 7,99 euro. Zoals gezegd is de app erg uitgebreid en veel mensen zullen de uitgebreide functies niet gebruiken. Misschien zijn dan juist de andere, minder uitgebreide apps, een betere keus. Deze app is alleen beschikbaar voor Android.  

My Student Budget Planner

My Student Budget Planner is speciaal voor studenten. De Budget Planner lijkt qua inhoud aardig op een mix tussen EyeWally en Toshl. Het is heel simpel om aan te geven hoeveel geld er binnenkomt en waar je het aan uitgeeft. Het uiterlijk van de app is duidelijk; niet te veel poespas en het doet wat je ervan verwacht. Deze app is beschikbaar voor iPhone en Android.    
     
Nog een tip voor studenten die hun abonnement te duur vinden: bestel een Sim Only-abonnement bij Youfone en bespaar op jouw maandelijkse uitgaven.