Sim Only

Dit zijn de beste podcast apps

24 September 2018

Radio luisteren? Dat is zo 2017! In 2018 luisteren we vooral naar podcasts. Vaak is de podcast gepresenteerd door onbekende mensen met een goed verhaal. Podcasts zijn er in allerlei soorten en maten. Van de inspirerende zakelijke podcast tot een podcast met persoonlijke verhalen. Leuk om naar te luisteren in de trein, tijdens het shoppen of net voor je gaat slapen. Maar hoe vind je eigenlijk podcasts? En hoe sla je ze overzichtelijk op? Youfone zet de vijf handigste apps op een rijtje.

Pod… casts?!
De podcast is eigenlijk niets nieuws. Het bestaat al jaren, maar opeens is het populair geworden. Een podcast is een soort radioprogramma dat wordt gestreamd op het moment dat jij daar zin in hebt. Je luistert dus radio wanneer jij wilt, zonder iets te missen.

De meeste podcasts zijn talkshows, dus ideaal als je even geen zin hebt in muziek. Er komen er steeds meer bij, dus de meest uiteenlopende programma’s zijn te vinden. Met een podcast app is een podcast makkelijk te beluisteren op je mobiel.

Overcast
Ben je nieuw met het fenomeen ‘podcasts’? Dan is de app ‘Overcast’ handig. Als je geen idee hebt waar te beginnen, biedt deze app een uitkomst. Het enige dat je nodig hebt is een gratis account. Je kunt dan kiezen uit populaire podcasts. Daarmee begin je meteen al goed.

Als je weet wat voor soort podcast je wilt luisteren, voeg je eenvoudig de link toe van de podcast die jij wilt luisteren. Je kunt in de app ook meteen aangeven of je afleveringen terug wilt luisteren. Dat kan, maar het hoeft niet. De app is gratis te downloaden voor de iPhone.

Stitcher
Met Stitcher haal je gemakkelijk uitzendingen van tevoren binnen. Op die manier kun je altijd naar je favoriete podcasts luisteren, zonder daarvoor je databundel te hoeven gebruiken. Zo bespaar je flink wat MB’s.

Stitcher biedt unieke podcasts aan, die gemakkelijk af te spelen zijn in de auto. Het handige van Stitcher is dat het ook een gepersonaliseerde audiofeed biedt. Zo is er dus altijd iets interessants te horen. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Podcast Addict
‘Podcast Addict’ is een briljante naam voor het gevolg van het luisteren van veel podcasts. Met deze app ga je dat zeker doen. Je kunt met de zoekfunctie dan ook meer dan een half miljoen verschillende podcasts vinden.

Via de app heb je keuze uit populaire podcasts, maar ook de onontdekte pareltjes komen voorbij. Met deze app kun je je podcasts ook streamen naar een Chromecast of Sonos. Zo luister je naar je favoriete programma’s tijdens het koken, bijvoorbeeld. Deze app is verkrijgbaar voor Android.

Podkicker
Podkicker biedt vooral een ontzettend handig overzicht. Overzichtelijker dan Podkicker wordt het eigenlijk niet. Je beheert heel gemakkelijk alle podcasts waarop je bent geabonneerd. Aan het download ervan hoef je ook al geen tijd meer te besteden: dat doet Podkicker zelf.

Wil je niet dat de app zelf podcasts download? Dan kun je dat uitzetten. Daarmee heb je volledige controle over de app. Het fijne aan deze app is dat deze helemaal gratis is, terwijl de app simpel, gebruiksvriendelijk en snel is. De app is gratis te downloaden voor Android.

Castro 2
Houd je van clean en overzichtelijk? En heb je een iPhone X? Dan is de app Castro 2 perfect voor jou. Helaas is deze app niet gratis, maar daar krijg je ook wel iets voor terug. Allereerst is de app heel eenvoudig te bedienen. Het is makkelijk om vooruit en achteruit te spoelen.

Een leuke functie van deze app is dat vrienden aanbevelingen van podcasts kunnen doen. Zo ontdek je altijd nieuwe podcasts en raak je nooit uitgeluisterd. De app kost 5,49 euro en is beschikbaar voor iOS.

Welke podcast app is jouw favoriet? En welke missen we nog in dit rijtje?