Sim Only

De ultieme selfie maak je zo

9 Mei 2018

Iedereen doet het: foto’s van zichzelf maken. We sturen onze vrienden de hele dag foto’s op snapchat, laten onze looks zien op Instagram en natuurlijk moet er dagelijks een foto op Facebook komen. Hoe maak je de perfecte selfie? We zetten een paar tips op een rij.

Een selfie maak je alleen
Op de perfecte selfie sta je alleen. Een foto van jou met een vriend of vriendin is eigenlijk geen selfie, hoe hoog je de camera ook boven het hoofd houdt. Eis gerust de aandacht op, wees het middelpunt van de belangstelling. Daarnaast: natuurlijk neem je de foto zelf. Anders is het hele idee van een ‘selfie’ weg.

Neem de tijd
Het nemen van goede foto’s kost even tijd. Een fotograaf is niet voor niets uren bezig. Dat is bij een selfie misschien wat overdreven, maar probeer het op zijn minst een paar minuten. Neem dezelfde houding aan, maar varieer ook. Poseer gerust een beetje. Speel met de camera, leef je helemaal uit!

Daglicht
Daglicht doet heel veel met foto’s: het zorgt er voor dat een foto gaat leven en dat jij eruit springt. Zet de flitser dus maar uit, want veel meer dan dat heb je niet nodig. Zelfs op een bewolkte dag kan er met het licht gespeeld worden. Sterker nog: met zogenaamd ‘diffuus licht’ worden de mooiste foto’s gemaakt!

Bewolking voorkomt namelijk schaduwen en het maakt de huid gladder. Direct daglicht (een foto op een zonnige dag) en sfeerverlichting zijn het best te vermijden. Anders zal de foto er wat gekunsteld uit zien.

Lach!
Wat jij niet aantrekkelijk vindt aan jezelf, vindt een ander juist leuk. Toon daarom een beetje zelfspot in de selfie. Experimenteer er flink op los, ga maar eens voor de spiegel staan. Een serieuze selfie is meestal toch minder geslaagd. Doe maar eens gek en laat je stralende lach zien. Tover jij een glimlach op iemands gezicht, dan krijg je geheid volgers op je Instagram of Snapchat.

Wees niet verlegen
Waarom zou je verlegen zijn? Wees trots op jezelf en laat zien wat je in huis hebt. Hoor je vaak dat je mooie ogen hebt? Laat je ogen dan spreken. Vind je dat je een mooie glimlach hebt? Dan kun je gerust je tanden laten zien. Verlegenheid en schaamte verpesten een mooie selfie. Wees dus niet verlegen maar eis alle aandacht op. Het is tenslotte jóuw selfie, dus jouw moment!

Modellenprogramma’s
Er is een grote kans dat je wel eens modellenprogramma’s op TV hebt gezien. Pas al je opgedane kennis toe in de selfie: maak een lange nek, tong tegen het gehemelte aan, kaak wat naar voren en draai het hoofd een beetje scheef naar de camera. Zo verlies je het contact met de lens niet.

Een zogenaamde ‘duckface’ laat je jukbeenderen mooi uitkomen, maar het kan echt niet meer. Mensen zeuren er altijd over. Beter dat je die truc voorkomt en juist met een verrassing komt. Geloof het of niet, er zit een echt model in jou!

Selfiestick
We geven toe dat selfiesticks in het openbaar irritant kunnen zijn, maar ze zorgen wel voor de mooiste foto’s. Geen lange armen of wazige foto’s meer, maar scherpte en realiteit. Met een selfiestick wordt het veel eenvoudiger om foto’s te maken. Bovendien: er valt veel meer achtergrond te zien, omdat je telefoon in landschap-modus staat. Een selfiestick is in te schuiven tot zakformaat en dus heel gemakkelijk mee te nemen.

Je foto’s bewerken
Je foto’s bewerken is geen schande, integendeel: je maakt ze interessanter. Op een gegeven moment gaan al je selfies er namelijk hetzelfde uit zien. Iedere keer dezelfde hoek, perfect daglicht, een paar shots om het opnieuw te doen… Het wordt een beetje saai. Gelukkig hebben we filters op Snapchat en Instagram, waarmee je je foto nog wat kunt opleuken.

Andere leuke apps zijn PS Express en Snapseed. Je kunt bij beiden behoorlijk spelen met de kleur, scherpte en nog veel meer. Dankzij deze apps zien de selfies eruit alsof ze door een professional gemaakt zijn.