Sim Only

Leukste spelletjes voor in het vliegtuig

12 Oktober 2018

Ga je lekker op vakantie naar een warm land? Grote kans dat je dan een lange vliegreis te wachten staat. Wie niet van lezen houdt, maar wel van spelletjes spelen, komt vaak bedrogen uit. Het internet moet uit en er is nog geen 4G dekking op een paar kilometer hoogte. Gelukkig weet Youfone een paar spellen die je offline kunt spelen.

4 pics 1 word
Het spelletje is al gigantisch oud, maar het is zo leuk dat het de moeite waard is om het nog eens te spelen: ‘4 pics 1 word’. De speler krijgt vier foto’s te zien en moet weten uit te vinden wat de vier plaatjes met elkaar gemeen hebben.
 
Het begint altijd erg gemakkelijk, maar na een tijdje zitten er een paar hersenkrakers bij. De app is beschikbaar voor Android en iOS en kent meer dan een paar honderd puzzels. Je bent er wel even zoet mee.

Duet
Duet is gratis voor Android en kost een paar euro voor iOS, maar het is het geld waard. Het is eigenlijk een heel simpel, maar elegant spelletje. Je kunt het zelfs nog met één hand spelen.
 
Jet werkt zo: de speler moet een rode en een blauwe bal in de lucht houden. Het probleem is dat beide ballen precies hetzelfde doen. Wie er één beweegt, beweegt de andere ook. Het doel is om obstakels te vernietigen en zo beide ballen in leven te houden. Eén keer botsen is genoeg om beide ballen uit elkaar te laten splatten.

Unblock Me
Ken je het spel ‘Rush Hour’? Dan vind je waarschijnlijk de app-versie ook leuk. Het heet dan geen ‘Rush Hour’, maar ‘Unblock Me’. Het idee is vrij eenvoudig: de speler krijgt een grid van 6 blokjes bij 6 blokjes. Die blokjes kunnen maar op één manier bewegen: in de lengte of in de breedte. Uiteindelijk moet de speler het rode blokje weg zien te spelen.
 
Het is een puzzel die veel moeilijker is dan je in eerste instantie zou verwachten. Het is een leuk en verslavend spel omdat de speler echt out-of-the-box moet denken. Wat een genot als je wint! Extra fijn: de app is gratis voor iOS en Android.

Stack
Jenga, maar dan virtueel. Dat is Stack, een gratis spel voor Android en iOS. Bij Stack is het de bedoeling dat de speler een zo hoog mogelijke toren bouwt. Dat moet gebeuren met blokken die constant bewegen. Iedere keer dat een blok niet goed op het andere blok wordt gestapeld, valt er een stukje van het blok af. Uiteindelijk moet de speler dus met extreem kleine blokken stapelen.
 
Voor ieder goed gestapeld blokje krijgt de speler een punt. Leuk is ook dat de kleur van de blokken steeds verandert. Het heeft geen invloed op het spel, maar het heeft wel een kunstzinnig effect.

Angry Birds 2
We komen nooit meer van de boze vogels van Angry Birds af! Na de succesvolle eerste versie zijn de makers van het populaire spel met een tweede versie gekomen. Het is te spelen op iOS en Android en het kost helemaal niets.
 
Voor wie nog nooit Angry Birds heeft gespeeld: je moet boze vogels wegschieten met een katapult en ervoor zorgen dat ze zo ver mogelijk vliegen. Hoe verder ze vliegen, hoe meer schade ze aanrichten aan obstakels. Zodra de obstakels zijn ingestort, hebben de Angry Birds - en daarmee de speler - gewonnen.

Minecraft
Minecraft kost ongeveer 7 euro in de Apple App Store en Google Play Store, maar het staat dan ook garant voor uren speelplezier. In tegenstelling tot het Minecraft, dat op de computer wordt gespeeld, heeft de Pocket Edition geen internet nodig.
 
Bouw je eigen werelden, sloop werelden en verzamel spullen. Voordat je het weet is je lange vliegreis voorbij, maar ben je in de tussentijd al lang in een ander land geweest: op de tablet of de smartphone.