Sim Only

De leukste gadgets voor je mobiel

2 Juli 2018

Bij een leuke smartphone hoort natuurlijk een kast vol leuke gadgets. Waar smartphonegebruikers vroeger alleen nog aan hoesjes en screenprotectors konden komen, is het nu zo gek niet te bedenken of het is een gadget voor de smartphone. Natuurlijk moet je wel iets aan een gadget hebben, dus zetten we niet de gekste, maar wel de leukste gadgets voor jou op een rij.

Extra kracht: een powerbank
Wie veel met de telefoon in de handen zit, merkt dat deze eerder leeg is dan gewenst. Daar springen fabrikanten van gadgets nu op in door middel van ‘powerbanks’: een oplaadbaar apparaatje waarmee je de smartphone kunt opladen. Je laadt de powerbank op en stopt hem in je tas. Zodra de smartphone leeg is, verbind je jouw telefoon via een kabeltje met de powerbank en kun je onbezorgd nog een uurtje verder appen.

Deurbel met camera
Een deurbel die alleen maar geluid maakt is saai en ouderwets. De echte gadget-freak heeft een deurbel met camera. Daarmee kun je direct met video en audio kijken en praten met bezoekers. Wanneer iemand aanbelt krijgt je direct een melding op de smartphone.

De meeste deurbel-gadgets kunnen ook foto’s en video’s maken van iedereen die aanbelt. Bij sommigen worden die foto’s opgeslagen in de cloud. Bij bepaalde deurbellen is de kwaliteit van de camera verbluffend; we hebben ze zelfs al gezien met HD-kwaliteit.

Virtual reality bril
Virtual reality (VR) is op dit moment ontzettend populair. Het is dan ook niet gek dat allerlei merken met een eigen (goedkope) virtual reality bril komen. Bij de nieuwe S7 (Edge) van Samsung krijg je bijvoorbeeld een gratis reality bril. Ook kunnen steeds meer smartphones het aan om VR-beelden te verwerken.

Waan jezelf in een pretpark of neem een kijkje op de maan. Met een virtual reality bril lijkt alles levensecht. Het is vrij simpel: je start de app op die je wilt gebruiken, klikt de telefoon in de bril en sluit het klepje. Het is dan vaak ook nog mogelijk om de lenzen bij te stellen zodat ze recht voor de pupillen zitten: het beeld is dan optimaal. Het is een gekke, maar erg leuke ervaring.

LED motion oordopjes
Als je van muziek en aandacht houdt zijn led oordopjes echt iets voor jou. Het zijn oordopjes die er uit zien als normale oordopjes, maar een speciale functie hebben: ze hebben licht.

Lichtgevende led motion oordopjes reageren op je muziek. Ben je even niet aan het luisteren? Dan gaat het licht vanzelf uit. Fantastisch voor in het donker; je valt namelijk altijd op. De helderheid van de kleuren verandert naarmate de muziek harder of zachter gaat. Net alsof je een wandelende lichtshow bent.

Telefoonhouder
Het is niet alleen levensgevaarlijk, maar ook verboden om achter het stuur met een telefoon bezig te zijn. Toch doen veel mensen het en brengen ze anderen in gevaar. Een smartphone is niet meer weg te denken uit de auto; het is handig voor navigatie en bellen via de luidspreker is ideaal. Weggebruikers mogen er niet mee in de handen zitten. Daarom biedt een telefoonhouder een uitkomst.

Een telefoonhouder plak je op de voorruit of het dashboard met een zuignap. De houders zelf hebben meestal een plakstrip of een kopstuk dat in de juiste richting gebogen kan worden. Daardoor kun je bijna iedere smartphone, tablet of navigatiesysteem erin zetten en ophangen. Nooit meer een boete dus!

Smartphone lensjes
Gek op fotografie? Dan is een cameralensje een must. Je vindt ze in allerlei prijzen en soorten: een 3-in-1-kit, een macrolens, fisheye lens, wide angle-lens en de ideale Olloclip. Een macrolens is een geliefde lens omdat je er kleine voorwerpen van heel dicht bij mee kunt fotograferen. Denk maar aan de bij in je achtertuin of een plant in het park.

Voor de duidelijkheid: het gaat niet echt om de lens, maar om het opzetstuk. Je zet je telefoon eigenlijk een soort bril op. Tegenwoordig zijn er heel veel pakketten te koop, met meestal een macrolens, groothoeklens en fisheye lens.