Sim Only

De beste weerapps

20 Februari 2019

In Nederland weet je maar nooit wanneer het gaat regenen? Of toch wel? Met een weerapp bij de hand kun je tegenwoordig heel nauwkeurig voorspellingen bijhouden. Moet je een paraplu meenemen of kun je juist je zonnebril opzetten? Youfone heeft de zes beste weerapps op een rijtje gezet.

Buienradar
Nederland’s bekendste weersite mag natuurlijk ook als app niet ontbreken. Buienradar is al jaren mateloos populair. Niet zonder reden: zowel de website als de app zitten goed in elkaar. Het is meteen duidelijk of het gaat rekenen of niet. Buienradar biedt ook nog eens verschillende soorten radars aan, waardoor je zo ongeveer elke vorm van neerslag kunt zien.

Of het nu gaat regenen, sneeuwen of dat de zon gaat schijnen; jij weet het als eerste. Je kunt ook instellen dat de app je een melding moet geven als er een bui aan zit te komen. Dan kun je alvast je paraplu pakken. Zo kom je dus nooit meer verregend aan op je afspraak. Wel zo handig!

Buienradar valt te downloaden voor iOS en Android.

Buienalarm
Een app die wel een beetje doet denken aan Buienradar is Buienalarm. Met deze app weet je precies of het in de komende twee uur gaat regenen. Je krijgt een grafiek te zien waar je in afleest hoeveel regen er gaat vallen. Door naar onderen te vegen zie je de neerslag ook meteen op een kaart.

Om te weten of het gaat regenen hoef je de app niet eens te openen. Deze app heeft namelijk een widget die je in je berichtencentrum kunt plaatsen. Kortom: met deze app weet je net zo snel of het gaat regenen als een weerman. Het is overigens niet de mooiste app, maar waarschijnlijk wel de meest functionele.

Buienalarm kun je downloaden voor iOS en Android.

WeatherPro
De Duitse MeteoGroup heeft een eigen app ontwikkeld, die zeer bekend is geworden onder de weerapps. De app WeatherPro is bij velen geliefd, omdat het veel informatie over het weer biedt. Zo zie je op de voorpagina meteen een regenkaart, het huidige weer en het weer voor de komende dagen.

Handig is ook dat de app weerwaarschuwingen overzichtelijk weergeeft. Die zie je namelijk meteen per dagdeel. Met de grafiekknop zie je de weerlijn voor de komende dagen, als je je smartphone liggend houdt. Ga je de komende dagen op reis en wil je weten hoe het weer op verschillende bestemmingen is? Dan kun je meerdere locaties opslaan. Je kunt zelfs wintersportinformatie en heatmaps opvragen, maar daar moet je wel voor betalen.

WeatherPro is helaas niet gratis: vanaf 99 eurocent kun je de app downloaden voor je iPhone, iPad, Apple Watch of Android-toestel.

Weather Channel
Als je op zoek bent naar een weerapp met een mooie lay-out en betrouwbare informatie, kun je eens naar Weather Channel kijken. Deze app maakt altijd gebruik van je huidige locatie, dus je krijgt altijd het weerbericht voor jouw locatie te zien. Je bent altijd op de hoogte van het weer, ook als je op reis of onderweg bent.

In de app vind je zelfs informatie over de windrichting, windsnelheid en de luchtvochtigheid. En als je wilt weten of je in de zon kunt zitten, kun je ook een uv-index vinden. Daarnaast staan er in de app ook veel leuke weetjes over het weer. Het is dus een heel uitgebreide app.

Weather Channel kun je op je Android-smartphone of op je iPhone gebruiken.

AccuWeather
We geven toe: veel weerapps lijken op elkaar. Toch biedt Accuweather nog een extra functie, waarmee het zich onderscheidt. Je kunt namelijk de weervoorspelling in je agenda aanpassen. Plan je een dagje strand in, maar wordt het slecht weer, dan kun je via de app je stranddag verplaatsen.

Als er extreem weer wordt verwacht, krijg je daarvan meteen een pushnotificatie. Op die manier ben je altijd voorbereid op windstoten, zware regenval, sneeuwstormen of onweer.

AccuWeather is te downloaden voor iOS en Android.

Yahoo Weather
Een app die zeker niet mag ontbreken in de lijst van beste weerapps, is die van Yahoo. De app is zo bijzonder omdat het er prachtig uitziet. Het is dan ook logisch dat Yahoo voor het design van deze app al verschillende prijzen heeft gewonnen. Het ziet er simpel en minimalistisch uit, maar toch heeft het een prettige uitstraling.

Natuurlijk vind je in de app veel betrouwbare informatie over het weer in de regio. Ergens doet de app ook wel een beetje denken aan de weerapp van Apple, maar dan iets uitgebreider. In de app vind je gedetailleerde kaarten, zodat je precies kunt zien waar het gaat regenen of sneeuwen.

Yahoo Weather vind je terug in de App Store en in de Google Playstore.