Bellen via 4G en WiFi

7 Oktober 2020

Youfone introduceert VoLTE & VoWiFi. Maar wat betekent het? En belangrijker nog: wat kan ik ermee? Bij Youfone mag je altijd rekenen op een goede belverbinding dankzij een betrouwbaar netwerk. Daarnaast bellen onze mobiele klanten nu óók via 4G en WiFi.

Je wilt natuurlijk altijd kunnen bellen, zelfs als je telefoon geen bereik heeft. Binnenshuis hebben goed geïsoleerde muren mogelijk een nadelige invloed op jouw belverbinding. Ook buitenshuis blokkeren hoge gebouwen soms het belsignaal. Dus lukt het even niet lukt om ‘normaal’ mobiel te bellen? Dan heb je met VoLTE of VoWiFi overal bereik!

VoLTE: Bellen via 4G
Het klinkt als bellen via internet, en dat is het ook! Er verandert eigenlijk weinig: je belt nog steeds met je belminuten en het kost je geen MB’s. Waarom? Dankzij 4G-bellen kun je ook bellen als je telefoon geen belsignaal ontvangt. Of als de telefoonverbinding niet optimaal is. Je smartphone kiest automatisch het best beschikbare signaal. Maar er zijn wel meer voordelen: 

  • Betere geluidskwaliteit: bellen zonder ruis 
  • Snellere verbinding: een oproep start sneller
  • De belminuten gaan van de belbundel af, je verbruikt geen extra MB’s

VoWiFi: Bellen via WiFi
VoWiFi betekent Voice over WiFi, oftewel: bellen over WiFi. Het is aanvulling op 4G-bellen. Wanneer jouw smartphone verbonden is met een WiFi-netwerk verloopt een telefoongesprek via het internet. Zodra het 4G-signaal minder sterk is dan het WiFi-netwerk waarmee je bent verbonden, wordt het gesprek automatisch overgenomen. En andersom. De belangrijkste voordelen van WiFi-bellen zijn:

  • Beter bereik binnenshuis 
  • Net zoals 4G-bellen kost VoWiFi niets extra, je belt vanuit de belbundel
  • Een WiFi-netwerk is vaak al aanwezig, bijvoorbeeld bij jou thuis of op werk


Meer info >>>