Sim Only

5 Apps waarmee je meer uit je wintersportvakantie kunt halen

11 Oktober 2018

Nog even lekker op wintersport? Dan moet je snel zijn, maar het kan nog. Check jij ook dagelijks de sneeuwhoogten, droom je van het dragen van thermo-outfits en kun jij niet wachten tot je aan een kop chocomelk zit? Dan leef jij je waarschijnlijk helemaal uit met deze apps. We hebben vijf apps op een rij gezet, om je veiligheid te vergroten, sneeuwpret te garanderen en je sociale netwerk wat uit te breiden. Veel plezier in de sneeuw!

SnowSafe (iOS en Android)
Wintersporten is niet alleen maar leuk, maar soms ook gevaarlijk. Je kunt te maken krijgen met lawines of extreme kou. Om je goed voor te bereiden, is het verstandig de app ‘SnowSafe’ te installeren. Deze gratis app vertelt je precies waar er lawinegevaar is. In de app zie je ook hoe groot het risico op een lawine is.

De app is nog niet in veel landen te gebruiken, maar wel in genoeg populaire skilanden. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

First Tracks (iOS en Android)
Voor de wat meer ervaren skiër is First Tracks een leuke app. Deze app is gemaakt door de beroemde fabrikant van de jassen: Helly Hansen. Je kunt er twee wekkers mee zetten. De ene app is voor als er ‘s nachts geen sneeuw is gevallen. Deze wekker laat je dan lekker uitslapen, zodat je er de rest van de dag tegenaan kunt.

De andere wekker gaat vroeg af. De voorwaarde is dat het gesneeuwd heeft. Op die manier ben je altijd als een van de eersten bij een dik pak verse sneeuw. Nogmaals: de app is niet bedoeld voor beginnelingen. Je kunt First Tracks gratis downloaden voor iOS en Android.

Sneeuwhoogte (iOS en Android)
Wil je weten hoeveel sneeuw er ligt in het gebied waar jij je bevindt? Sneeuwhoogte heeft het antwoord. Naast de hoogten en sneeuwverwachtingen zie je ook hoeveel liften en pistes er geopend zijn. Met de webcams, die je ook in de app vindt, kun je direct in de verschillende skigebieden kijken.

Erg handig is ook dat je kunt instellen dat je een melding wilt krijgen als het sneeuwt. Als je op zoek bent naar een leuk skigebied kan deze app ook een uitkomst bieden; er staan ook recensies in. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Snowciety
Op zoek naar andere liefhebbers van wintersport? Dan is Snowciety is iets voor jou. Dit sociale netwerk brengt jou in contact met andere skiërs en snowboarden. Daarnaast houdt de app bij waar je hebt gesport. De statistieken worden daarbij ook opgeslagen. Op die manier is het ook mogelijk om je tijdsduur te zien.

De app gebruikt internet om je exacte locatie en statistieken op te slaan. Vanuit de app kun je deze gegevens direct delen met je Snowcity-vrienden. Aan het eind van een mooie skidag kun je herinneringen ophalen met vrienden. De app is gratis te downloaden voor iOS.

Ski Fit (iOS en Android)
Misschien heb jij al zin in de wintersport, maar je lichaam nog niet. Dan moet er nog even wat getraind worden. Daar is de app ‘Ski Fit’ voor bedoeld. Met deze app word je in acht weken klaargestoomd voor een intense skivakantie.

Ski Fit bestaat uit 4 1-uur-durende workouts, die je twee weken moet doen. Ze bestaan uit meer dan 100 oefeningen, dus er is variatie genoeg. Je kunt de workouts thuis doen, of bij de sportschool. Sportcoach Neil geeft je 60 minuten lang les op het gebied van activatie, je lichaam, rondes, balans, coördinatie en stretch downs. Het is mogelijk om de video’s offline te downloaden, zodat je ze overal kunt bekijken.

Ski Fit is beschikbaar voor iOS en Android.