Sim Only

Afvallen doe je met deze apps

13 Mei 2018

Afvallen is voor veel Nederlanders ingewikkeld. Ze houden het niet echt vol of ze beginnen te jojo’en. En dat terwijl al je vrienden en vriendinnen een strakke beachbody posten op Instagram. Frustrerend! Als jij ook wel wat kilootjes kwijt wilt, kun je eens wat apps proberen. Met de apps die wij hier op een rijtje hebben gezet, denk je net even wat beter na over of je die zak chips wel open moet trekken.

Virtuagym
Met de calorieënteller van Virtuagym tel je gemakkelijk calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten. Handig is dat je de maaltijden die je zelf hebt gemaakt kunt opslaan. Op die manier hoef je de volgende keer dat je het eet, niet alle ingrediënten weer apart toe te voegen.

Deze teller is een aanvulling op de fitness-app van Virtuagym. Als je beiden gebruikt, ben je wel aardig op weg naar een afgetraind lichaam. Fijn aan deze app is dat je weet dat je goed zit: Virtuagym werkt namelijk samen met voedingsexperts om in de app voedingsplannen te maken. Je kunt Virtuagym gebruiken op iOS en Android.

Lifesum
Wil je niet te veel nadenken over hoeveel calorieën je inneemt en wat je wel en niet mag eten? Dan is Lifesum een heel geschikte app voor je. Deze app maakt namelijk deze beslissingen voor jou. Je stelt een afvaldoel in een levensstijl in, en de app maakt een dieetplan voor je.

Je kunt met Lifesum niet alleen afvallen, maar ook aankomen (als dat nodig is), op gewicht blijven of een spiermassa kweken. Als je toch zelf wilt bijhouden wat je binnenkrijgt, kan dat via de handige barcodescanner. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

My Diet Diary
My Diet Diary is zo ongeveer the whole lot als het gaat om afvallen. Het is veel meer dan een calorieënteller. Je kunt namelijk ook je waterinname bijhouden, sportschoolbezoeken analyseren en meer. De app heeft een ontzettend uitgebreide database aan voedselsoorten, waardoor het vrij eenvoudig is om bij te houden wat je allemaal eet.

In een handomdraai verbind je deze aan een Fitbit of een Apple Health-app. Loop je dan een rondje in het park, dan telt deze mee voor je afvalprogramma. Het oog wil ook wat, en daar hebben de ontwikkelaars van de app goed aan gedacht. De app is strak en gewoon mooi. Je kunt de app downloaden voor iOS en Android, maar deze is helaas wel alleen in het Engels beschikbaar.

FatSecret
Vroeger schreven we op een papiertje wat we aten, moesten we er punten aan toekennen en moesten we op een schema bekijken of het allemaal wel kon. Eigenlijk was dat veel te ingewikkeld en daarom is er nu een app die dat allemaal voor jou kan doen: de calorieteller van FatSecret. Daarmee houd je gemakkelijk een soort dagboek bij.

In de app vink je gemakkelijk aan wat je hebt gegeten bij het ontbijt, lunch of bij het avondeten. De app rekent dan uit hoeveel calorieën je zou moeten nuttigen aan de hand van jouw lengte, gewicht en leefstijl. Iemand die een kantoorbaan heeft moet immers een ander eetpatroon aannemen dan iemand die een sportschool heeft. Je geslacht en streefgewicht spelen ook een rol.

Met deze app hoef jij je alleen bezig te houden met eten. Je krijgt een seintje als je aan de limiet zit en dan mag je ook echt niets meer hebben. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.