Sim Only

5 dingen die je nog niet wist over de iPhone

15 Oktober 2018

De meeste iPhone-gebruikers willen nooit meer een ander toestel. Logisch, want het is een prachtig apparaat. Maar haal je eigenlijk wel alles uit je iPhone wat erin zit? En wat weet je eigenlijk over deze smartphone? Youfone vond een paar bijzondere weetjes.

De iPhone is meer dan tien jaar oud
Je gelooft het misschien niet, maar de iPhone was in januari 2017 10 jaar oud. Op 9 januari 2007 kondigde Steve Jobs namelijk het eerste toestel aan. Het toestel werd de ‘iPhone 2G’ genoemd en werd aangekondigd op de MacWorld Conference & Expo in Amerika.

Jobs kon de toekomst voorspellen. Hij begon zijn aankondiging namelijk met de woorden: “Ik ga een revolutionair product presenteren, een product dat alles zal gaan veranderen!” Dat klopte, want met de komst van de iPhone veranderde de hele markt voor mobiele toestellen. Denk maar aan de irritante ringtone van Nokia. De iPhone bood als eerste telefoon ringtones met muziek van hoge kwaliteit.

Wachtwoord zoals je het kent
De meeste gebruikers hebben een codeslot op hun iPhone. Vaak is dat een vier- of zes cijferige code, bestaand uit alleen nummers. Wat maar weinig gebruikers weten, is dat je ook gewoon een wachtwoord kunt instellen zoals je deze kent.

Je kunt een wachtwoord gebruiken als je de instellingen van het toestel aanpast. Ga naar ‘Instellingen’, kies voor ‘Algemeen’ en klik op ‘Codeslot’. Schakel de ‘Eenvoudige code’ uit en kies voor ‘Zet code aan’. In plaats van een code bestaand uit cijfers, kun je nu tekst typen. Het codeslot is nu vervangen door een wachtwoord. Als het scherm uit is geweest en weer wordt ingeschakeld, moet de gebruiker nu een wachtwoord typen. Zo is de smartphone nog beter beveiligd!

Siri weet welke muziek er speelt
Snel opzoeken welk nummer je nu hoort? Dat deed je vroeger met Shazam of Soundhound, maar dat is nu niet meer nodig. Al sinds iOS 8 is Shazam namelijk een geïntegreerde functie op de iPhone. Siri weet nu precies naar welk liedje je aan het luisteren bent.

Dat doe je door de homeknop vast te houden en dan aan Siri te vragen: “Siri, welk nummer is aan het spelen?” Siri zal antwoorden met ‘Dit heb ik volgens mij gehoord’, met daaronder een link naar het nummer dat herkend is. Je kunt deze dan direct vanuit iTunes kopen, zodat je het nummer zo vaak kunt beluisteren als je zelf wil.

Swipen in de calculator
Ben je druk aan het rekenen in de calculator, maak je een typfout. Meestal beginnen we dan weer helemaal opnieuw met rekenen. Dat komt doordat we nog niet gewend zijn aan het swipen in de calculator van iOS. Door naar links over het laatste getal te swipen kun je iedere keer het laatste getal weghalen.

Vergelijk het handgebaar met het indrukken van de ‘backspace’ toets op een toetsenbord. De swipe-functie bestaat al een tijdje, maar heel weinig iPhone-eigenaren gebruiken de functie. Handig, maar probeer het op ‘C’ drukken maar eens af te leren.

Waterpas
Op iedere iPhone zit een kompas. Dit kompas is alleen veel meer dan alleen een kompas. Sinds een tijdje werkt het namelijk ook als waterpas. Door de app te openen en naar links te schuiven, wordt de waterpas geactiveerd.

Met het activeren van de waterpas is het mogelijk de telefoon te gebruiken als ouderwetse waterpas. De app meet namelijk precies het aantal graden. Heel handig om foto’s op te hangen, of te kijken of het laminaat wel recht komt te liggen in de nieuwe woonkamer.