Skip to main content

Tips voor dataverbruik in het buitenland

Wees bewust met mobiel internetten buiten de EU! Youfone heeft een aantal handige tips voor jou onder elkaar gezet, waar je op kunt letten om het datagebruik binnen beperken te houden.
 
- Ga je naar het buitenland en wil je niet onverwachts hoge kosten krijgen over datagebruik? Schakel dan dataroaming uit als je in het buitenland bent of stel via MyYoufone een limiet in voor internetgebruik buiten de EU.
- Gebruik zoveel mogelijk Wifi hotspots in het buitenland, zoals bij een hotel of een terras.
- Als je zeker wilt weten dat je smartphone geen data gebruikt, schakel dan mobiele data uit in je toestel en blokkeer internet buiten de EU via MyYoufone.
- Schakel automatisch synchronisatie op de achtergrond uit, bijv. Facebook/E-mail en stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden.
- Kies bij mobiel internetten voor de mobiele versie van websites als dat mogelijk is. Het adres begint vaak met m., mob. of mobiel.
- Het gebruik van locatie gebaseerde diensten, zoals Google Maps, kan veel data verbruiken. Daarom is het beter locatiebepaling (GPS) uit te zetten in je telefoon en alleen in te schakelen wanneer nodig is.
- Wees voorzichtig met het bekijken van video’s of het versturen hiervan, muziek stream/downloaden en/of foto’s versturen in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiele data en kunnen de rekening flink verhogen.
- In MyYoufone kan je de lopende kosten bijhouden en het daarbij ook het verbruik van mobiele data.
- Mocht je specifiek willen weten hoeveel data je hebt verbruikt in de afgelopen maand, dan kan je dit in de specificaties in MyYoufone terugvinden.

 • Sim Only geldig in EU
  Sim Only geldig in EU
 • Gratis nummerbehoud
  Gratis nummerbehoud
 • Premium KPN-netwerk
  Premium KPN-netwerk
 • Gratis klantenservice
  Gratis klantenservice
 • 14 dagen bedenktijd
  14 dagen bedenktijd