Skip to main content

Bellen, sms’en en internetten in de EU

 

 

De spraak- en databundels van Youfone Zakelijk zijn overal binnen de EU geldig. Binnen de afgesloten abonnementsvorm kan jij zorgeloos gebruik maken van internet, sms of bellen. Dit zolang de bundel of bedrijfsbundel toereikend is. Wordt de bundel overschreden terwijl je in een EU land verblijft? Dan zal Youfone Zakelijk hier buiten bundel kosten voor in rekening brengen.

Europa
 • Telefoon
  Bellen & sms'en

  Bel of sms met jouw afgesloten abonnement zorgeloos van en naar Nederlandse of EU-nummers, zonder extra kosten. 

  Zodra jouw bundel op is en de bedrijfsbundel ook ga je buitenbundel kosten per seconde/sms betalen. Deze tarieven zijn hetzelfde als de tarieven de in Nederland gelden. 

  Wil je weten in welke landen tot de EU behoren? Bekijk dan hier de zoneverdeling voor bellen en sms'en.

 • Internet
  Internetten

  Met jouw databundel kan je in heel Europa zorgeloos internetten. Dit zolang de bundel of bedrijfsbundel toereikend is. Hier hoef je geen extra buitenland bundel voor te activeren. 

  Zodra jouw bundel op is en de bedrijfsbundel ook ga je buitenbundel kosten per MB betalen. Deze tarieven zijn hetzelfde als de tarieven de in Nederland gelden. 

  Wil je weten voor welke landen er tot de EU behoren? Bekijk dan hier de zoneverdeling voor internetten.

   

Bellen vanuit de EU naar niet EU landen

Bel je vanuit Europa naar een land dat buiten de EU ligt? Dan worden er extra kosten in rekening gebracht. De tarieven hiervoor zijn afhankelijk van het land waar jij je bevindt. 

 

Hoe zit het met roaming in Groot-Brittannië, Zwitserland en Andorra?

Sinds 31 januari is Groot-Brittannië geen lid meer van de Europese Unie. Ook Zwitserland en Andorra zijn geen lid van de Europese Unie. Voor deze landen maken we een uitzondering en geldt ‘Roam like at home’. Je klanten kunnen de mobiele abonnementen daar blijven gebruiken zoals in Nederland.

 

Bekijk dan hier de zoneverdeling voor bellen en sms'en.

DE SPELREGELS VAN ROAMING

Roaming

Bedoeld voor op reis

Europese landen hebben het onderling zo geregeld dat je ook op vakantie in het buitenland je eigen bundels kunt blijven gebruiken. Daar is het ook precies voor bedoeld. Wat niet de bedoeling is? Dat je jouw Nederlandse abonnement vaker in andere Europese landen gebruikt dan in Nederland. Onredelijk gebruik heet dat. Wij laten het je dan weten. In dat geval moet je je gedrag binnen veertien dagen veranderen. Anders kun je een hoge telefoonrekening verwachten.

Hoe voorkom ik roamingkosten?

Ben je tijdens jouw zakenreis of vakantie door jouw bundel en bedrijfsbundel heen? Dan zijn hier wat tips om onverwachte roamingkosten te voorkomen. 

 1. In het Youfone Zakelijk beheerportaal kun je eenvoudig roaming in of uitschakelen.
 2. Internet zoveel mogelijk via de aanwezige WiFi hotspots in het buitenland.
 3. Schakel automatisch updaten/synchronisatie op de achtergrond uit (Facebook of e-mail) en stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden.
 4. Het gebruik van locatie gebaseerde diensten, zoals Google Maps, kan veel data verbruiken. Daarom is het beter locatiebepaling (GPS) uit te zetten en alleen in te schakelen wanneer nodig is.
 5. Wees voorzichtig met het bekijken of versturen van video’s, muziek stream/downloaden en/of foto’s versturen in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiele data.

Neem contact op voor meer informatie

Stuur een e-mail

Wij streven ernaar om jouw bericht binnen 1 werkdag te beantwoorden.

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

 
 
 • Geldig in EU
  Geldig in EU
 • Mobiele data delen
  Mobiele data delen
 • Premium KPN-netwerk
  Premium KPN-netwerk
 • Persoonlijke service
  Persoonlijke service
 • Eenvoudig beheerportaal
  Eenvoudig beheerportaal