Skip to main content

Welke voordelen heeft bellen via 4G en WiFi?

Bellen via 4G, oftewel VoLTE (voice over LTE), is de nieuwe standaard voor mobiel bellen. Maak je bij het bellen gebruik van een snel WiFi-netwerk, dan wordt dat ook wel VoWiFi (voice over WiFi) genoemd. Het klinkt als bellen via het internet, en dat is het ook!

 • Altijd en overal bereik

  Met bellen via 4G en WiFi kun je ook bellen als het belsignaal niet optimaal is. Zo heb je altijd een goede en snelle verbinding, ook binnenshuis en bij dikke kantoormuren. Je smartphone kiest zelf het beste signaal dat op dat moment beschikbaar is.

 • Belminuten uit je bundel

  Bellen via 4G en WiFi is een aanvullende dienst. En hoewel een telefoongesprek via het internet verloopt, verbruik je geen data, maar komen de belminuten uit de bundel van je sim only abonnement. Je verbruikt dus geen extra MB’s.

 • Snelle verbinding

  Door de snelle verbinding start je oproep sneller en heb je niet meer te maken met vertraging op de lijn. Ook is het geluid beter, want je belt zonder ruis.

Hoe werkt het?

Bellen via 4G = VoLTE

Het klinkt als bellen via internet, en dat is het ook! Alleen de belminuten gaan gewoon uit je bundel. Het kost dus geen extra MB’s. Dankzij bellen via 4G kun je ook bellen als je telefoon geen belsignaal heeft, bijvoorbeeld wanneer je in een grote kantoortuin staat. Je smartphone kiest automatisch het best beschikbare signaal.

Bellen via WiFi = VoWiFi

Is je smartphone verbonden met een WiFi-netwerk, dan verloopt een gesprek via het internet. Een WiFi-netwerk is vaak al aanwezig, thuis of op kantoor. Zodra het 4G-signaal minder sterk is dan het WiFi-netwerk waarmee je bent verbonden, wordt het gesprek automatisch overgenomen.

Hoe werkt het

Wat heb je nodig?

 • Een geschikte smartphone

  Controleer of je een geschikte telefoon hebt. Als jouw mobiele telefoon bellen via 4G en WiFi ondersteunt, dan kun je onze dienst eenvoudig activeren.

 • Activeren

  Controleer of de dienst al geactiveerd is. Volg onderstaande stappen voor activatie.

 • Stabiel WiFi-netwerk

  Voor bellen via WiFi is een stabiel en veilige WiFi-verbinding nodig. Alleen met een sterk signaal blijf je goed verbonden met het netwerk.

Bellen via 4G en WiFi activeren

Zorg dat je de meest recente software-update op jouw smartphone hebt geïnstalleerd
 • Android

  Bellen via 4G
  Ga naar: Toestelinstellingen Verbindingen Mobiele Netwerken.
  Schakel de volgende optie in: Bellen via 4G.

  Bellen via WiFi
  Ga naar:  Telefoonapp Meer Instellingen > Gesprekken en schakel de optie Bellen via WiFi in.

 • iOS

  Bellen via 4G
  Ga naar: Instellingen Mobiel netwerk Gesprekken en Data Schakel 4G en VoLTE in.
  Bij Gesprekken en data kun je de optie VoLTE aanzetten.

  Bellen via WiFi
  Ga naar Instellingen Mobiel netwerk en schakel de optie Bellen via WiFi in.