Spike: rauwe entertainment

woensdag 6 december 2017 blog Een televisiezender die anders is dan de rest, niet meer van hetzelfde uitzendt, maar verhalen brengt waar je je ogen niet vanaf kunt houden. Deze zender vind je in het basispakket van YoufoneTV. Als je er nog niet naar hebt gekeken, wordt het nu wel tijd. We geven een kort voorstelrondje. Sinds 2015 in Nederland
Eigenlijk bestaat Spike al sinds 1983. De zender was toen alleen nog in Amerika te zien en heette ‘The Nashville Network.’ In 2003 werd de naam veranderd naar ‘Spike TV’ en in 2006 heette het alleen nog ‘Spike’.

Spike heeft programma’s met rauwe entertainment, waarbij je op het puntje van je stoel zit. Een paar van deze programma’s zijn ‘Ink Master’, ‘Bar Rescue’, ‘The Magicians’, ‘Taken’, ‘Lip Sync Battle’, en ‘Bellator MMA’.

Ink Master
In ‘Ink Master’ krijgen de beste tatoeëerders een levend canvas toegewezen. Ze nemen het tegen elkaar op in waanzinnige afvalraces. Juryleden Oliver Peck, Chris Nunez en Dave Navarro beoordelen de kandidaten niet alleen op hun techniek, maar ook op hun creativiteit.

Iedere week moet een deelnemer de show verlaten. De juryleden zijn bikkelhard in hun kritiek en sparen niemand. Natuurlijk krijg je als kijker ook de mooiste tattoo’s te zien.

Bar Rescue
Een bar die goed loopt kan een hoop geld opleveren, maar een slechte bar kan een nachtmerrie worden. ‘In Bar Rescue’ helpt bar-expert Jon Taffer wanhopige eigenaren. Hij zorgt niet alleen voor een hele nieuwe uitstraling, maar ook voor een hele nieuwe mindset bij de eigenaren. Maar om zover te komen, moet er heel wat gebeuren. Daarom zet hij vaak tierend de tent op stelten.

Samen met zijn droomteam van experts op het gebied van mixdrankjes en koken, leert Jon de eigenaren de fijne kneepjes van het vak. Daarbij blijven details niet gespaard.

The Magicians
‘Seks, drugs en magie’, zo omschrijft Spike de serie ‘The Magicians’. In de serie worden jongeren gerekruteerd door een geheimzinnige academie. Ze komen erachter dat magie niet alleen veel echter is, maar ook veel gevaarlijker is dan ze zich kunnen voorstellen.

De serie staat bol van de visual effects. Zo zie je geen toverstokjes, maar oogverblindende magische verschijningen. De wereld waarin het zich afspeelt is droomachtig. Je ziet prachtige groene bossen en betoverende omgevingen.

Deze serie gaat verder waar Harry Potter stopt. De studenten hebben een veel duisterder verhaal, met sex, drugs en rock ‘n roll. Geen puberproblemen, maar bijvoorbeeld mentale problemen en depressies.

Taken
‘Taken’ is gebaseerd op een wereldberoemde trilogie. Ken je het verhaal nog niet? Dan nemen we je aan de hand mee in het verhaal. Een tragische gebeurtenis laat de wereld van Bryan Mills op zijn grondvesten schudden. De voormalige soldaat moet vechten om zijn trauma te overwinnen.

Hij probeert dat te doen via een zoektocht naar wraak. Tijdens zijn zoektocht gaat hij aan het werk als CIA agent. Dat blijkt een baan die de weg naar uiterst gevaarlijk en dodelijke vaardigheden opent.

Lip Sync Battle
Karaoken? Liever niet! Playbacken is weer helemaal terug met ‘Lip Sync Battle’. Amerikaanse celebrities playbacken in het programma tegen elkaar. De show wordt aan elkaar gepraat door niemand minder dan LL Cool J. Commentaar is van de beeldschone Chrissy Teigen.

Bellator MMA
Geen series, programma’s of goede verhalen, maar gewoon een goed gevecht. Spike zendt Bellator MMA uit, de hardste MMA franchise ter wereld. Bellator biedt het allerscherpste aan als het gaat om mixed martial arts entertainment.

Deze franchise is in meer dan 140 landen te zien en is de thuisbasis van wereldberoemde vechters als Rory McDonald, Marloes Coenen, Michael Page, Melvin Manhoef, Tito Ortiz, Chael Sonnen en Fedor Emelianenko.