Dit zijn de leukste kerstfilms

donderdag 21 december 2017 blog Zo rond de Kerstdagen worden er fantastische films uitgezonden op televisie. Natuurlijk zijn er een paar absolute klassiekers, zoals The Sound of Music en Home Alone. Maar er zijn ook wat minder voordehandliggende films. De TV-redactie van Youfone ging op zoek naar de mooiste kerstfilms, die absoluut de moeite waard zijn. Deze kun je gezellig met het hele gezin kijken. Fijne feestdagen! The Sound of Music (een absolute klassieker)
Op kerstavond zie je op Net 5 om 20.00 de absolute kerstklassieker The Sound of Music. Die zie je ook nog een keer op donderdag 28 december om 16.55 op Net 5. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht je de film nog nooit hebben gezien, dan geven we je graag een korte omschrijving:

Maria verlaat als levendige jonge vrouw het klooster om gouvernante te worden van de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp. Dat is een autocratische weduwnaar, die er thuis zeer strikte regels op na houdt. Muziek en plezier zijn uit den boze. Toch danst Maria vrolijk door de heuvels en inspireert ze iedereen om te zingen en om de schoonheid in de kleinste dingen te zien. Een beter kerstgevoel kun je niet krijgen!

Love Actually
Op Eerste Kerstdag zie je om 20.30 de film Love Actually op Net 5. In deze film zie je het liefdesleven van acht Londenaren, in de aanloop naar kerst. De nieuwe premie heeft een meisje dat hem thee brengt. Hij vindt haar leuk en het vlam wordt aangewakkerd. Op een gegeven moment raakt hij verliefd, terwijl zijn zus juist huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten dan ook nog eens het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote.

Deze film uit 2003 is een echte romantische kerstfilm. Ga er na het drukke kerstdiner lekker met z’n tweeën voor zitten en geniet.

The Santa Clause 3
Veronica zendt op Eerste Kerstdag om 20.30 het derde deel van The Santa Clause uit: The Escape Clause. Dit is de laatste film, die uit 2006 komt.

In The Santa Clause speelt Tim Allen Scott Calvin, de vader van Charlie. Hij is gescheiden en doet er alles aan om zoveel mogelijk tijd met zijn zoon door te kunnen brengen. Op een gegeven moment schrikken ze van een geluid. Het was een man die van het dak is gevallen en is overleden. Het bleek de Kerstman te zijn geweest. Iemand moet nu de taak van de Kerstman overnemen. Dat moet Scott worden, op aandringen van Charlie.

In het derde deel zie je dat Scott diep in de problemen zit. Hij moet niet alleen zijn gezin tevreden houden, maar ook nog eens de strijd aangaan met Jack Frost (Martin Short). Die heeft zich overgenomen kerstmis over te nemen.

Home Alone (nog zo’n klassieker!)
Home Alone mogen we natuurlijk niet missen. De kerstfilm wordt ieder jaar op verschillende zenders uitgezonden. De film werd verkozen tot de beste kerstfilm in 2008. Wereldwijd bracht Home Alone zelfs 477 miljoen dollar op.

In Home Alone trekt de familie McCallister er rond de kersttijd op uit om samen met een oom en tante en hun kinderen een paar dagen naar Parijs te gaan. Het is enorm druk thuis, want iedereen is nog koortsachtig aan het inpakken. Ondertussen plaagt Kevin’s oudere broer Buzz hem. Kevin verliest zijn zelfbeheersing en krijgt daarvoor straf. De volgende dag vertrekt de familie, maar zijn ze niet iets vergeten? Inderdaad, Kevin is achtergebleven!

Kevin krijgt te maken met twee inbrekers en moet het huis verdedigen. Daarvoor moet hij allerlei boobytraps verzinnen. De inbrekers zijn er namelijk achtergekomen dat Kevin ‘Home Alone’ is. Hoe loopt dat af?

Elf
Op SBS9 wordt op Kerstavond om 22.00 de film ‘Elf’ uitgezonden. In deze film wordt een jongetje door de kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool. Hij was namelijk per ongeluk in een zak met kadootjes terechtgekomen. Jaren later is het kleine jongetje gegroeid tot een volwassen man.

Elfjes blijven klein, maar mensen niet. De jongen zorgt dus voor behoorlijk wat problemen, tussen de kleine elfjes. Hij besluit daarom terug te gaan naar de mensenwereld voor een zoektocht naar zijn echte vader. De mensenwereld accepteert hem niet, omdat hij denkt dat hij een elf is. In zijn pakje loopt hij er bovendien belachelijk bij. Zijn vader vindt dat het tijd wordt om het pakje uit te trekken en de mensenwereld te leren kennen.