Skip to main content
 • Sim Only geldig in EU
  Sim Only geldig in EU
 • Gratis nummerbehoud
  Gratis nummerbehoud
 • Premium KPN-netwerk
  Premium KPN-netwerk
 • Gratis klantenservice
  Gratis klantenservice
 • 14 dagen bedenktijd
  14 dagen bedenktijd

Tips voor internetgebruik

Wees bewust met mobiel internetten! Youfone heeft een aantal handige tips voor jou onder elkaar gezet, waar je op kan letten om het datagebruik binnen beperken te houden.
 
-Ga je naar het buitenland en wil je niet onverwachts hoge kosten krijgen over datagebruik? Schakel dan dataroaming uit als je in het buitenland bent. Binnen de EU gaat internetverbruik van je bundel af.
-Gebruik zoveel mogelijk wifi hotspots in het buitenland, zoals bij een hotel of een terras.
-Als je zeker wilt weten dat je smartphone geen data gebruikt, schakel dan mobiele data uit in je toestel en vraag via de klantenservice een roaming block aan.
-Schakel automatisch synchronisatie op de achtergrond uit, bijv. Facebook/e-mail en stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden.
-Maak geen gebruik van mobiel internet voordat je abonnement is ingegaan. Hiervoor wordt de buitenbundeltarief ingeschakeld en komen bovenop je vaste maandbedrag.
-Kies bij mobiel internetten voor de mobiele versie van websites als dat mogelijk is. Het adres begint vaak met m., mob. of mobiel.
-Het gebruik van locatie gebaseerde diensten, zoals Google Maps, kan veel data verbruiken. Daarom is het beter locatiebepaling (GPS) uit te zetten in de instellingen van het toestel en alleen in te schakelen wanneer nodig is.
-Wees voorzichtig met het bekijken van video’s of het versturen hiervan, muziek stream/downloaden en/of foto’s versturen in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiele data en kunnen de rekening flink verhogen.
-In MyYoufone kan je de lopende kosten bijhouden en daarbij ook het verbruik van mobiele data.

Mocht je specifiek willen weten hoeveel data of internet je hebt verbruikt in de afgelopen maand, dan kan je dit in de specificaties in MyYoufone terugvinden.