Skip to main content

Mobiel gebruik buitenland instellingen

Stap 1: Ga in MyYoufone naar Abonnement

Stap 2: Klik op Netwerkinstellingen

Stap 3: Kies UIT bij 'internetten buiten de EU' en voorkom hoge internetkosten

Download hier de handleiding in PDF

Mobiel verbruik buiten Nederland
Mobiel verbruik buiten Nederland staat bij Youfone standaard AAN. Als je de functie UIT zet, kan je in alle landen buiten Nederland niet sms’en, bellen en internetten, maar ook geen sms berichten of telefoontjes ontvangen. Dus het is een volledige blokkade, met uitzondering van WiFi. 

Binnen de EU kan je gewoon je bundels gebruiken, net als in Nederland. Dus ga je bijvoorbeeld naar Frankrijk, dan is het niet nodig om Mobiel Verbruik buiten Nederland UIT te zetten.  

Internetten buiten de EU
Om klanten te beschermen tegen hoge kosten in landen buiten de EU bieden wij de mogelijkheid om het dataverbruik UIT te zetten of een limiet in te stellen. Hiermee voorkom je hoge kosten van kleinschalig dataverbruik.

 

buitenland

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag.
 • Instellingen buitenland

  Mocht je in het buitenland geen internetverbinding hebben, kun je de internetinstellingen nalopen. Het is belangrijk dat de APN instellingen correct zijn ingesteld. Onder APN dient portalmmm.nl te staan.

  Om de APN in te stellen, loop je onderstaande stappen door:

  Iphone
  Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Mobieledatanetwerk 

  Samsung
  Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten
  Voor overige merken toestellen, kun je de APN meestal vinden onder 'Mobiel netwerk'. Daarnaast kan het nodig zijn om 4G uit te schakelen, ook al heb je 4G internet van Youfone.

 • Tips voor dataverbruik in het buitenland

  Wees bewust met mobiel internetten buiten de EU! De kosten voor internet buiten de EU kunnen hoog oplopen. Binnen de EU kun je gewoon gebruik maken van je internetbundel, net zoals in Nederland.

  Youfone heeft een aantal handige tips voor jou onder elkaar gezet, waar je op kunt letten om het datagebruik binnen beperken te houden.

  - Ga je naar het buitenland en wil je niet onverwacht hoge kosten krijgen over datagebruik? Schakel dan dataroaming uit als je in het buitenland bent. Via MyYoufone heb je ook de mogelijkheid om internet buiten de EU uit te schakelen of een limiet in te stellen. 
  - Gebruik zoveel mogelijk Wifi hotspots in het buitenland, zoals bij een hotel of een terras.
  - Als je zeker wilt weten dat je smartphone geen data gebruikt, schakel dan mobiele data uit.
  - Schakel automatisch synchronisatie op de achtergrond uit, bijv. Facebook/e-mail en stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden.
  - Kies bij mobiel internetten voor de mobiele versie van websites als dat mogelijk is. Het adres begint vaak met m., mob. of mobiel.
  - Het gebruik van locatie gebaseerde diensten, zoals Google Maps, kan veel data verbruiken. Daarom is het beter locatiebepaling (GPS) uit te zetten en alleen in te schakelen wanneer nodig is.
  - Wees voorzichtig met het bekijken van video’s of het versturen hiervan, muziek stream/downloaden en/of foto’s versturen in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiele data en kunnen de rekening flink verhogen.
  - In MyYoufone kan je de lopende kosten bijhouden en daarbij ook het verbruik van mobiele data. Hier kan wel enige vertraging inzitten. 
  - Mocht je specifiek willen weten hoeveel data je hebt verbruikt in de afgelopen maand, dan kan je dit in de specificaties in MyYoufone terugvinden

 • Goedkoop bellen naar het buitenland

  Bel je regelmatig of vaak naar het buitenland? Activeer dan de Buitenland bundel via MyYoufone voor slechts € 2,00 per maand. Met deze bundel bel of sms je gemiddeld 50% goedkoper naar buitenlandse telefoonnummers. De bundel kan je maandelijks aan- of uitzetten via MyYoufone.

 • Als ik in het buitenland een sms ontvang, moet ik dan betalen?

  Nee, voor het ontvangen van sms berichten in het buitenland hoef je niet te betalen. Voor het versturen van sms'jes, bellen en gebeld worden, betaal je andere tarieven dan in Nederland of de EU. Het verbruik in landen buiten de EU valt altijd buiten de bundel en wordt dus apart in rekening gebracht.

 • EU
  Sim Only geldig in EU
 • nummerbehoud
  Gratis nummerbehoud
 • kpn netwerk
  Betrouwbaar netwerk
 • klantenservice
  Gratis klantenservice
 • bedenktijd
  14 dagen bedenktijd