Zo vind je je simkaartnummer

vrijdag 6 april 2018 simkaart Ben je je simkaartnummer kwijt? Dat kan problemen opleveren in het geval van diefstal of als je met nummerbehoud wilt overstappen naar een andere provider. Gelukkig kun je het nummer op een paar manieren achterhalen. Youfone geeft een paar tips om je nummer snel weer bij de hand te hebben. Weet jij je simkaartnummer?
Waarschijnlijk niet. De kans is groot dat je niet weet waar je dit nummer kunt vinden. Dat kan een probleem vormen als je wilt overstappen naar een andere provider of als je simkaart is gestolen. Gelukkig kun je je kaartnummer heel eenvoudig vinden op… Je simkaart en je telefoon!

Wat is een simkaartnummer?
Een simkaartnummer is een uniek nummer dat toebehoort aan een specifieke simkaart. Kortom: een manier om verschillende simkaarten uit elkaar te houden. Een simkaartnummer bestaat uit een lange reeks cijfers. Je vindt dit nummer in de eerste plaats op je simkaart.
 
Het kan voorkomen dat de cijfers in de reeks onleesbaar zijn geworden. Dan zijn er gelukkig nog andere manieren om je nummer uit te vinden.

Wanneer heb je dit nummer nodig?
Je hebt het simkaartnummer nodig als je een simkaart wilt activeren of verlengen, of als je overstapt naar een andere provider, met hetzelfde telefoonnummer. Als je kiest voor de overstap van prepaid naar een abonnement met nummerbehoud, kan er ook gevraagd worden naar dit nummer.
 
Daarnaast heb je dit nummer ook nodig in het geval van diefstal. Als je simkaart gestolen is, wil je deze misschien laten blokkeren bij je provider. Je moet dan het nummer doorgeven.

Het nummer van je telefoon aflezen
Het eenvoudigst is om de simkaart uit de telefoon te halen. Je ziet dat op de simkaart een gouden chip staat, met daarnaast een cijferreeks. Deze reeks is je simkaartnummer. Hoe een nummer eruit ziet, verschilt per provider.
 
Er zijn bijvoorbeeld providers met een aantal begincijfers en dan nog 13 of 15 cijfers. Youfone heeft een code van 8 cijfers. Met een beetje oefenen kun je deze dus nog eens uit je hoofd leren.

Het simkaartnummer opzoeken in je telefoon
Wil je je simkaart niet uit je telefoon halen? Dan kun je het nummer ook opzoeken in je telefoon. Als je een iPhone hebt, heb je een voordeel. Op een iPhone is het namelijk heel simpel om dit nummer te vinden. Je gaat naar de app ‘Instellingen’ en tik op ‘Algemeen’. Tik daarna op ‘Info. Je ziet dan een pagina met een zogenaamd ‘ICCID’-nummer.  Dat is een andere naam voor ‘simkaartnummer’.
 
Voor Android-gebruikers is het opzoeken van het simkaartnummer iets ingewikkelder. Het nummer is namelijk niet in de telefoon zelf te vinden. Je kunt wel een applicatie installeren om het nummer te achterhalen. Deze app heet ‘SIM Card’ en is helemaal gratis. Start de applicatie en ga naar het tabblad ‘Information’. Bij ‘SIM Card serial number’ zie je het nummer staan dat bij jou card hoort.
 
Op een Windows-telefoon vind je het nummer door naar de Instellingen-app te gaan en dan voor ‘Netwerk en internet’ te kiezen. Tik daarna op ‘Mobiel netwerk & simkaart’ en druk daarna op de verbinding met je provider. De knop ‘Geavanceerd’ verschijnt dan. Het simkaartnummer staat onder ‘SIM ICCID’.

Kun je het niet vinden? Vraag ons!
Als je het nummer niet op je telefoon en niet op de kaart kun je vinden, kun je het natuurlijk altijd nog aan je provider vragen. Je kunt altijd contact opnemen met de klantenservice voor hulp. Wij kunnen het simkaartnummer namelijk gewoon terugvinden in onze computers.