Zo kan de smartphone jouw relatie redden

woensdag 17 augustus 2016 blog Ieder koppel heeft wel eens problemen in de relatie. Nu krijgt de smartphone daar vaak de schuld van, omdat mensen niet echt meer met elkaar zouden praten. Toegegeven: soms moet je de telefoon gewoon even wegleggen en echt tijd voor elkaar vrijmaken. Maar wist je ook dat de smartphone je relatie juist kan redden? Meer contact met je partner
Een smartphone is natuurlijk gemaakt om met elkaar te communiceren, dus waarom niet met je partner? Gaat hij of zij voor het werk naar een ander land? Dankzij 4G kunnen we elkaar op Skype en FaceTime blijven zien. Of misschien gaat het een stap verder en is er zelfs sprake een lange afstandsrelatie. Apps waarmee je kunt videobellen zijn dan erg handig.
 
Vrees nooit meer voor je belminuten; dankzij bijvoorbeeld WhatsApp kunnen we nu bellen via het internet. We kunnen nu uren praten zonder ons druk te maken over de belbundel. Eindelijk echt tijd voor elkaar!

Dates plannen
Je hebt een drukke dag gehad, je komt thuis en hebt het idee dat je iets bent vergeten. Opeens weet je het weer: je had vanavond een date. Oeps! Dat soort situaties zijn gemakkelijk te voorkomen dankzij de smartphone.
 
Tegenwoordig kun je namelijk elkaars agenda’s uitwisselen en synchroniseren. Op die manier vergeet je nooit meer een date en kun je een vrij moment voor elkaar plannen. Dat is erg handig voor koppels die het altijd druk hebben.

Sharing is caring
Laat jouw gevoelens zien! Met stickers en emoji’s kunnen we onze gevoelens via de smartphone delen. Wees gul met berichten via WhatsApp, Facebook Messenger en iMessage. Stuur Facebook-stickers en schrijf romantische berichtjes.
 
De smartphone is een uitstekend middel om je relatie wat meer pit te geven. Het apparaat is immers altijd in de buurt, dus vriend- of vriendinlief is altijd binnen handbereik.

Wees open
Het liefst willen we nooit meer zonder smartphone en kijken we er de hele dag op. We willen foto’s maken, filmpjes kijken en Pokémon vangen. Maak er geen geheim van, maar wees tegenover je partner open over het gebruik van de telefoon. Net gelezen dat een vriend gaat trouwen? Dat mag je best zeggen. Is bereikbaarheid belangrijk voor het werk? Geef het aan. Des te beter kan de partner het begrijpen en des te kleiner is de kans dat er eens ruzie komt over het gebruik van de telefoon.

Overdrijf het niet
Overdrijf het niet. Af en toe even een break van elkaar berichtjes sturen is gezond. Anders zou je de hele dag bezig blijven en heb je elkaar tijdens het avondeten niets meer te vertellen. De grootste ergernis van smartphones is dat we er te obsessief mee bezig zijn. Daarom kan het geen kwaad het toestel even weg te leggen om de aandacht volledig bij jouw vriend of vriendin te hebben.
 
Voor wie denkt dat hij of zij feilloos kan multitasken: waarschijnlijk niet. Kijk elkaar aan en heb een echt gesprek. Anders wordt onbedoeld het signaal gegeven dat de ander het gesprek niet veel interesseert.

Even uit
We kunnen ons een leven zonder smartphones niet meer voorstellen. Dat hoeft ook niet, maar zet het toestel af en toe even uit. Zie het als een break van de dagelijkse sleur. De telefoon geeft namelijk constant nieuwe prikkels, waardoor het een verslavende werking heeft. Gun jezelf een smartphonevrije periode. Door even een pauze van de telefoon te nemen krijg je minder prikkels die afleiding veroorzaken. Op die manier leer je slechte gewoontes minder snel aan.
 
Tot slot: telefoons moeten ver weg blijven van slaapkamers en keukentafels. Zo voorkom je de verleiding meteen op de smartphone te kijken en houd je echt aandacht voor elkaar. Soms is even offline zijn precies wat een relatie nodig heeft.