Zo geef je een oude smartphone een tweede leven

woensdag 29 juni 2016 youfone smartphone tips De meeste mensen vervangen hun smartphone regelmatig. Om de paar jaar kopen we een nieuwe, of krijgen we een nieuwe bij ons abonnement. Dat betekent niet dat de oude smartphone geen nut meer heeft. Op welke manier kun je je oude smartphone nog een tweede leven geven? Wij geven een paar ideeën waar je misschien nog niet bij stil had gestaan. Een webcam
Tegenwoordig hebben smartphones hele goede camera’s. Daarom zijn ze prima te gebruiken als laptop. De kans dat je laptop een goede ingebouwde webcam heeft, is klein. De camera van een smartphone of tablet is vaak beter.

In plaats van een nieuwe, losse webcam te kopen, is het ook een idee om de telefoon of tablet via Bluetooth of het internet te laten functioneren als webcam. Een app als ‘IP Webcam’ maakt van je smartphone een webcam. Je smartphone krijgt een IP, dat je op een computer kunt inladen. Leuk om te Skypen in hoog kwaliteit!

Babyfoon
Wie een baby heeft, wil deze natuurlijk ieder moment van de dag in de gaten kunnen houden. Veel vaders en moeders gaan dan ook op zoek naar een babyfoon. Ze realiseren zich niet dat ze die al jarenlang hebben gebruikt: de smartphone! Met een simpele klem valt de smartphone op te hangen aan de muur en is deze te gebruiken als beveiligingscamera.

Met apps als ‘iCamSpy’ en ‘Presence’ is het ook mogelijk om geluid door te geven. Je kunt de oude smartphone verbinden met de nieuwe smartphone, waardoor je een gratis babyfoon hebt. Met een lensje op het toestel profiteer je van nog meer opties.

Digitaal fotolijstje
Maak de woonkamer of je bureau nog leuker met een slideshow van familiefoto’s, vakantiekiekjes of natuurfoto’s. Een oude smartphone is een perfect digitaal fotolijstje. Verwijder alle oude overbodige applicaties en gegevens, zodat er ruimte is voor duizenden foto’s. Dan hoef je nooit tegen dezelfde foto aan te kijken.

Android en iOS bieden standaard een optie voor diashows. Op een iPhone klik je bij een foto op het ‘Delen’-icoontje links onderin en kies je voor ‘Diavertoning.’ De iPhone laat dan standaard alle foto’s in het album zien. Op een Android kan dit door een foto te bekijken en dan op ‘MEER’ te drukken en voor ‘Diashow’ te kiezen. Heb je onze tips om de beste foto’s te nemen al gelezen?

Wekker
Wekkers zijn soms zo irritant! Sommige mensen blijven de hele dag het vreselijke wekgeluid horen. Met een smartphone stel je je eigen wektoon in en als je er zat van bent, kies je gewoon een ander geluidje. Er zijn talloze apps in de App Store en Google Play Store om een ouderwetse telefoon om te toveren in een high-tech wekker.

Wie liever met iemand wakker wordt, kan zich aanmelden voor de app ‘Wakie’. Iemand ter wereld belt jou dan wakker op het gewenste tijdstip. Het kan dus maar zo zijn dat iemand uit Australië je wakker belt!

GPS
Op een smartphone zit vaak een kaartenapp waarmee je kunt navigeren. Door een carkit in de auto te bouwen kan de telefoon gebruikt worden als permanent navigatieapparaat. Mensen die bang zijn de weg kwijt te raken of afgeleid te raken van het scherm kunnen de app ‘Hudway’ installeren.

Hudway zorgt ervoor dat de route op de autoruit geprojecteerd wordt. De gebruiker legt de smartphone dan gewoon voor het raam. Op die manier wordt de kans op verdwalen wel heel klein.

Tweede monitor
Is een tweede scherm soms niet ontzettend handig? Een oude telefoon kan prima werken als tweede scherm.

Met apps als ‘Air Display’ kun je van een oude smartphone een extra touchscreen monitor maken. Air Display maakt via WiFi verbinding met de computer of Mac. Handig voor wie Netflix wil kijken tijdens het huiswerk maken of voor het beantwoorden van e-mails.