TV & Internet

Wat is Video on Demand?

19 oktober 2018

Ken je dat? Je wil dolgraag iets op televisie zien, maar op het moment dat het wordt uitgezonden, ben jij niet thuis. Jammer, maar je hebt ook niet de mogelijkheid om het op te nemen. Je moet dus met een duur abonnement het programma terugkijken. Dat hoeft niet meer, dankzij Video on Demand. Inmiddels kijkt één op de drie Nederlanders wel eens een video via dit systeem. Maar wat is het? En wat kun je ermee?

Video kijken wanneer jij dat wil
Met Video on Demand kijk je wanneer jij dat wilt. Het heet daarom ook letterlijk: ‘Video op Aanvraag’. Of het nu gaat om een film, een serie of een televisieprogramma. Door het programma te ‘streamen’ kun je direct beginnen met kijken. Je hoeft dus niet eerst meer een hele film te downloaden of een DVD te halen.

Onder dit begrip verstaan we vaak films, complete seizoenen van series en televisieprogramma’s. Kortom, er is online genoeg te kiezen en te zien!

Wat heb ik ervoor nodig?
Om Video on Demand te kunnen gebruiken, heb je een aansluiting met een internetverbinding nodig. Dat kan via kabel, DSL, glasvezel of een Wi-Fi-punt in de buurt. Je hebt geen nieuw televisietoestel nodig, maar wel een abonnement op TV van Youfone. En natuurlijk is een goed functionerende smartphone, tablet of laptop ook erg handig.

Wat kun je ermee?
Met Video on Demand bepaal jij helemaal zelf wanneer en hoe je kijkt. Je hebt de mogelijkheid om de video te pauzeren, door te spoelen en te vertragen. Eigenlijk lijkt het dus een beetje op de vroegere videoband (iets van heel lang geleden!). Wat de videoband niet kon, maar Video on Demand wel: vooruitspringen naar beeld dat nog moet komen.

Je hoeft niet per se te kijken op een televisie. Een PC, laptop, tablet of smartphone voldoet ook. Video on Demand geeft je de voordelen van een complete virtuele videotheek, waarbij je je stoel niet meer uit hoeft om je favoriete film te zoeken.

De voordelen van Video on Demand
Video on Demand biedt een hoop voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld veel keuzemogelijkheid. Je kunt kiezen uit een groot aantal films, series en televisieprogramma’s. Daarnaast hoef je er de deur niet meer voor uit. Vroeger gingen we naar de videotheek of naar de winkel, maar dat hoeft allang niet meer. Jij blijft lekker in je stoel zitten.

Iedereen heeft stiekem wel eens illegaal een film gedownload. Daarbij loop je een groot risico dat je virussen of adware oploopt. Misschien raakt je computer zelfs gegijzeld door ransomware. Met Video on Demand heb je daar geen last van. Het is helemaal veilig.

Natuurlijk kijk je ook in hoge kwaliteit; de audio en video zijn uitsteken en de ondertitels lopen altijd goed.

Video on Demand bij Youfone
Ook bij Youfone kun je terecht voor Video on Demand. Bij ons kun je de programma’s van bijvoorbeeld ShortsTV, MTV en de NPO terugkijken. Daarnaast worden er nog twee andere pakketten aangeboden, namelijk ‘Kids on Demand’ en ‘Erotiek on Demand’. De erotische content is niet beschikbaar in de app. Je kunt deze alleen zien in combinatie met TV Thuis, TV & Internet en Alles-in-1.

Je hebt ook de mogelijkheid te kiezen voor het totaalpakket aan zenders. Daarmee krijg je dan ook automatisch toegang tot alle Video on Demand pakketten van YoufoneTV.

Kies je voor een pakket zonder Video on Demand? Dan kun je Video on Demand alsnog los toevoegen. Dat kan als je bijvoorbeeld wel het ‘Kids on Demand’-pakket wilt hebben, maar niet het ‘Erotiek on Demand’-pakket en andersom.