TV & Internet

Interactieve TV, wat is dat eigenlijk?

15 oktober 2018

Dankzij interactieve televisie zijn er een hoop mogelijkheden. Bij YoufoneTV krijg je deze mogelijkheden gratis bij je abonnement. Deze diensten zorgen ervoor dat je met nog meer plezier televisie kijkt. ‘Interactieve televisie’ klinkt best ingewikkeld, maar eigenlijk valt dat wel mee. Wij leggen het graag uit.

Wat verstaan we onder interactieve tv?
Wat verstaan we nu eigenlijk onder interactieve televisie? We bedoelen ermee dat de kijker zelf controle heeft over hoe hij of zij televisie kijkt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een programma te pauzeren of een programma helemaal vanaf het begin opnieuw af te spelen.

Met interactieve televisie bepaal je dus zelf hoe jouw ideale televisieavond eruit komt te zien. De tijd dat iedereen op hetzelfde moment kijkt, is voorbij.

Re-re-wind met Begin Gemist
Met Begin Gemist spoel je direct terug naar het begin van het programma. Houd er wel rekening mee dat dit alleen kan zolang het programma nog bezig is. Deze functie is ideaal als je bent vergeten dat een bepaald programma op televisie is en jij pas halverwege inschakelt, of als je moest kiezen tussen je favoriete programma’s. Met een paar drukken op de knop begin je weer helemaal vooraan.

Even wachten: pauze
Zit je net lekker televisie te kijken, gaat de deurbel! En precies op dat moment is er een spannend moment in de film die wordt uitgezonden. Gelukkig kun je met YoufoneTV altijd je favoriete programma of film pauzeren. Als je weer terug bent, kun je meteen verder kijken vanaf het moment waar je gebleven was.

Een programma opnemen en terugkijken
Wil je het programma nog eens terugkijken? Niet alle televisiezenders hebben een Uitzending Gemist-site. Vroeger stopte je dan een videoband in de videorecorder en nam je het programma op, maar dat hoeft gelukkig niet meer. We hebben nu de functie om een programma op te nemen ingebouwd in onze hardware.

Het is met YoufoneTV mogelijk om binnen 30 dagen gratis een programma terug te kijken, wanneer je maar wilt. Kijkers kunnen tot 125 uur opnemen, zelfs tot 7 dagen in de toekomst.

Spoel voor- of achteruit
Sommige zenders binnen onze pakketten bieden de optie aan om vooruit- en achteruit te spoelen. Zo kun je direct terugkomen in een programma waarvan je een stukje bent vergeten. Handig als je de aandacht even bij iets anders had. Het zenderoverzicht van YoufoneTV laat direct zien bij welke zenders je vooruit- en achteruit kunt spoelen.

Gewoon live kijken, altijd en overal
Met al die functies zou je bijna vergeten dat je ook nog gewoon live kunt kijken. Dat doe je natuurlijk via je je televisie, maar het kan ook via de tablet of de smartphone. Met onze app bekijk je je favoriete programma’s thuis, onderweg, op de camping of in een hotel in het buitenland.

Het maakt niet uit waar in de Europese Unie je bent, je kunt altijd kijken alsof je thuis bent. Je kunt met onze app gebruikmaken van alle functies die interactieve televisie te bieden heeft. Zo kun je bijvoorbeeld programma’s opnemen, terugkijken, pauzeren en opnemen.

Video On Demand
Een vorm van interactieve televisie is Video On Demand. Daarmee kijk je een programma, film of serie wanneer jij dat wil. YoufoneTV biedt topseries van onder meer BBC First, Comedy Central en MTV aan. Kijk naar series van bekende zenders of naar de beste Scandinavische crime series en internationale toppers van Lumière.

Kom je er niet uit?
Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de gebruikershandleiding. Deze handleiding legt precies uit hoe je met de ontvanger aan de slag gaat. Uiteraard mag je ook altijd vragen stellen aan onze klantenservice.