David Bowie, Facepalm en alle andere nieuwe emoji’s voor iOS 10.2

dinsdag 20 december 2016 blog Heel lang geleden hadden we smileys en emoticons. Die gebruiken we allang niet meer, want tegenwoordig hebben we emoji’s: leuke gezichtjes die je op zowel Android als iOS kunt gebruiken. Apple heeft in de update iOS 10.2 nieuwe emoji’s geïntroduceerd. Welke verrassende emoji’s zijn toegevoegd? Voor Android en iOS
Allereerst goed om te weten: Apple brengt als eerste de nieuwe emoji’s naar de smartphone, maar toch zijn de emoji’s niet alleen op iPhones en iPads te gebruiken. De nieuwe emoji’s worden ook geïntroduceerd op Android 7.1. Om de nieuwe uitdrukkingen te kunnen versturen en ontvangen moeten zowel de zender als ontvanger iOS 10.2 of Android 7.1 hebben.
 
Er zijn een heel aantal nieuwe emoji’s bijgekomen. Denk maar aan de Facepalm Emoji, een stuk bacon, een zwangere vrouw en nog vele andere uitdrukkingen.
 
David Bowie Emoji
Veel iOS-gebruikers verheugden zich op de zogenaamde Ziggy Stardust emoji. Deze emoji is een eerbetoon aan de in januari overleden David Bowie. Iconisch is de bliksemschicht over zijn gezicht, waarmee hij op de voorkant van het album Aladdin Sane uit 1973 stond.
 
Als emoji zie je een poppetje met een bliksemschicht over het oog, met blauw of paars haar. Het eerbetoon is onderdeel van de 16 nieuwe beroepen die Apple heeft toegevoegd aan het emoji-toetsenbord. Andere beroepen die je tegenkomt zijn bijvoorbeeld brandweerman, astronaut, boer, chef en leraar.

Facepalm Emoji
Sommige situaties zijn zo kansloos, dat je alleen maar een Facepalm Emoji zou willen sturen. Goed nieuws: dat kan nu. We hebben er even op moeten wachten, maar Apple heeft in samenwerking met Unicode de emoji toegevoegd aan het toetsenbord. Natuurlijk moet iedereen de emoji kunnen versturen, dus zijn ze in allerlei varianten toegevoegd.
 
Vank blanke tot gekleurde facepalms, zowel dames als heren.. Iedereen kan nu een facepalm sturen. Op die manier laat je je vriend of vriendin weten dat hij of zij een niet zo slimme opmerking heeft gemaakt. Daarmee leert hij of zij het wel af!
 
Alle nieuwe emoji’s op een rij
De twee emoji’s die we net noemen zijn nog maar 2 van de vele nieuwe emoji’s. In totaal hebben Unicode en Apple namelijk 72 nieuwe uitdrukkingen bedacht. Daarmee laat je precies zien wat je bedoelt in een berichtje. De Facepalm Emoji en David Bowie Emoji zijn misschien wel de meest geliefde nieuwe emoji’s.
 
Er zijn nog een hoop andere nieuwe emoji’s toegevoegd, zoals zwarte hartjes, gekruiste vingers, een hand die een selfie maakt en een emoji die zijn schouders ophaalt. Dit zijn alle nieuwe symbolen op een rij:
 
Smileys
● Over de grond rollen van het lachen
● Smiley met cowboyhoed
● Clown
● Kwijlende smiley
● Zieke smiley
● Verkouden smiley
● Liegende smiley
 
Personen
● Prins
● Kerstvrouw
● Schouders ophalen
● Man in smoking
● Facepalm
● Zwangere vrouw
● Dansende man
● Selfie
 
Handen
● Gekruiste vingers
● Linker- en rechter vuist
● Handen schudden
● Handrug
● Bel me
 
Symbolen
● Zwart hartje
● Rood bord
 
Dieren
● Gorilla
● Vos
● Vleermuis
● Neushoorn
● Arend
● Eend
● Uil
● Haai
● Kameleon
● Garnaal
● Inktvis
● Verwelkte bloem
● Vlinder
 
Eten en drinken
● Kiwi
● Aardappel
● Avocado
● Wortel
● Komkommer
● Croissant
● Pinda’s
● Stokbrood
● Pannenkoeken
● Spek
● Ei
● Gevuld broodje
● Paella
● Melk
● Groene salade
● Champagneglazen
● Lepel
● Whiskleyglas
 
Vervoer en sport
● Step
● Scooter
● Gouden medaille
● Zilveren medaille
● Bronzen medaille
● Bokshandschoen
● Kano
● Judopak
● Vechters
● Turner/turnster
● Waterpolo
● Handballer of handbalster
● Schermer
● Goal
● Jongleur
● Drumstel
● Winkelwagentje
 
Beroepen
● Kunstenaar
● Astronaut
● Chefkok
● Boer/boerin
● Lasser
● Brandweerman
● Brandweervrouw
● Dokter
● Rechter
● Kantoormedewerker
● Fabriekswerker
● Piloot
● Wetenschapper
● Popidool
● Afgestudeerde
● Leraar of lerares
● Computerspecialist
 
Dit zijn niet de enige aanpassingen; sommige bestaande emoji’s hebben ook een nieuw uiterlijk gekregen. Alle emoji’s hebben nu hetzelfde ontwerp.