Tien redenen: waarom wij de Nokia 3310 missen

donderdag 21 april 2016 blog ‘Vroeger was alles beter!’ Het is een veelgehoorde uitspraak als we het hebben over de nieuwe technologie. Natuurlijk was niet echt alles vroeger beter, maar we geven eerlijk toe terug te verlangen naar de Nokia 3310. Waarom, leggen we uit in tien redenen. 1. Niet kapot te krijgen
Ook al zou je het willen: de Nokia 3310 is onverwoestbaar. Het is niet kapot te krijgen. Tegenwoordig is het niet gek meer als het scherm van je iPhone het begeeft, of je Samsung Galaxy hapert. Niemand kijkt er meer van op. Dat zou nooit gebeuren met een ouderwetse Nokia 3310!
 
Daar kun je nog met een hamer op slaan, zonder dat de telefoon stuk gaat. Heb je de telefoon laten vallen? Geen probleem, er is geen schade te zien. De Nokia is immers helemaal gemaakt van plastic. Met de nieuwe glazen telefoons is de kans dat je het glas breekt veel groter.
 
2. Snelle laadtijd
Lang wachten tot de telefoon is opgestart? Dat hoefde niet met de 3310. Al was het alleen al omdat je de telefoon nooit opnieuw op hoefde te starten. Het toestel liep simpelweg nooit vast. Als je de telefoon dan al aan- en uitzette duurde het nog geen 10 seconden voordat het toestel weer opgestart was.
 
3. De telefoon werkt altijd
Hoe minder functies een telefoon heeft, hoe minder er kapot kan gaan. De Nokia 3310 heeft maar twee functies, die beiden essentieel zijn. De ene is ‘bellen’, de andere is ‘SMS’en’. Die functies werken altijd en overal.
 
Volgens sommige bronnen is de telefoon zo stabiel, dat zelfs Russische spionnen ze nog gebruiken. Er zou een ‘spy’-functie op zitten. Of dat klopt is natuurlijk topgeheim!
 
4. Mooie hoesjes
Natuurlijk is de Nokia 3310 zo robuust dat je er eigenlijk geen hoesje voor hoeft te kopen, maar als je het al wilt zijn er mooie hoesjes verkrijgbaar. Vroeger had je ze zelfs compleet met lichteffecten. Probeer dat vandaag de dag maar eens te vinden!
 
5. Snake
Het spel ‘Snake’ is al een reden om meteen weer het oude toestel te kopen. In het spel ben je een slang die als maar langer en langer wordt. Één probleem: je mag jezelf niet aanraken, want dan is het spel over. Dat is nog knap lastig voor een slang van een meter. Daarom is het spel ook ontzettend verslavend.
 
6. Funky ringtones
Ringtones met diepte, bassen en hoge tonen? Welnee, daar doet de Nokia 3310 niet aan mee. We hadden beltonen waar we helemaal van uit onze plaat gingen. Simpel, luid en herkenbaar. Je kon een complete fuif (ook zo 90’s!) houden met de ringtones van Nokia. We kunnen de beltonen nog dromen.
 
7. De batterij is onverwoestbaar
Je telefoon iedere dag aan de lader hangen? Dat deden we vroeger niet. De gsm kon soms wel dagen, weken en maanden mee. Over ‘lader’ gesproken: die was er niet eens. Er was een soort houdertje, waar je de telefoon inzette om op te laden. Zette je de telefoon erin, dan hoorde je een piepje. Zo wist de gebruiker zeker dat de telefoon werd opgeladen.
 
Aangezien je er alleen mee kon bellen, sms’en en Snake spelen, ging de batterij niet zo snel leeg. Een lader in je tas meenemen was compleet overbodig.
 
8. Geen vingervlekken
Het is moeilijk voor te stellen, maar Nokia had nog geen touchscreens uitgevonden. Je kon dus gewoon met je vieze vingers de telefoon gebruiken, want de toetsen deden het altijd. Geen gedoe met te dikke vingers waardoor je geen telefoonnummer kunt intoetsen. Ze waren vaak van een soort rubber, dus kapot maken is onmogelijk.
 
9. De combinatiecodes
Een sms’je sturen was een fluitje van een cent dankzij de combinatiecodes. Het heette T9 en het was geweldig. Een paar keer een 6 indrukken en je hebt een compleet woord. En wie heeft niet het woord ‘oliebol’ in cijfers geschreven, om vervolgens het schermpje om te draaien?
 
10. Deze telefoon is vintage
Alles wat ‘vintage’ is, komt ooit weer in. Alles wat oud is, komt ooit weer eens in de mode. Als flowerpower terugkomt, laat de Nokia 3310 dan ook maar terugkomen. Nooit meer problemen met lege batterijen, kapotte schermen en hoge prijzen!