Vijf redenen waarom een sms bundel nog handig is

donderdag 2 maart 2017 blog ‘Sms’en, dat doet toch niemand meer?’ Dat zou je in 2017 toch wel denken. Iedereen heeft toch wel WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram of Viber? En anders sturen we toch gewoon een snap? Wacht nog even voordat je je sms bundel stopt, want er zijn ten minste vijf goede redenen waarom een smsbundel nog best handig is. Niet iedereen heeft chatapps
Het is maar de vraag of wel daadwerkelijk iedereen gebruik wil maken van een chat app als WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram of Viber. Ouderen bijvoorbeeld. Ze hebben wel een smartphone, maar ze willen ermee bellen en sms’en, niet per se internetten. Stuur je opa of oma af en toe ook nog eens een sms’je. Wel zo gezellig!

Niet iedereen heeft een internetbundel
Misschien klinkt het gek, maar niet iedereen heeft een internetbundel. Er zijn nog genoeg mensen die geen, of een heel kleine internetbundel aanschaffen. Zij gebruiken wel chatapps, maar alleen via een Wi-Fi-verbinding. Eigenlijk is dat niet meer nodig, want internetbundels worden steeds goedkoper en toegankelijker.
 
Daarnaast: je moet ook maar 24 uur per dag bereikbaar willen zijn. Bij de meeste chatapps kunnen anderen zien of je een bericht gelezen hebt. Dat heb je bij een sms’je natuurlijk niet. Lekker rustig.

Goedkoper in het buitenland
Een buitenlandbundel wordt al wel gangbaarder, maar veel mensen vrezen toch voor de kosten. Ze sluiten daarom geen bundel af, maar maken ‘even snel’ gebruik van het gastnetwerk in het buitenland. Even snel een sms’je sturen dat ze veilig zijn aangekomen, of even laten weten dat het goed gaat. Een sms’je leent zich er prima voor.

Berichten van de overheid
Diverse providers, alarmcentrales en de overheid maken nog veelvuldig gebruik van sms. Een bericht op Burgernet of een Amber Alert komt bijvoorbeeld nog vaak per SMS binnen. Ook als er een grote storing is of als een grote groep mensen ergens voor gewaarschuwd moet worden, is SMS een goed middel.
 
Een dienst kan namelijk toestemming vragen om alle telefoons te bereiken per sms. Ook goed om te weten: berichten van bijvoorbeeld MijnOverheid en DigiD worden nog per sms verstuurd. Die berichten tellen gewoon als ontvangen bericht binnen je sms-bundel.

Een sms is veiliger
Bij sommige websites en diensten kun je je aanmelden via SMS. Dat houdt in dat je online een account maakt, maar dat het wachtwoord naar je ge-sms’t wordt. Daarmee kun je bevestigen dat jij inderdaad degene bent die het account heeft aangemaakt.
 
Een sms kan alleen jij lezen, want er is geen tussenkomst van anderen. Jij hebt een directe verbinding met je provider. Bij een chatapp is er nog een server die (in het slechtste geval) kan worden uitgelezen door kwaadwillenden. Een smsje is daarom veel veiliger. Je moet er toch niet aan denken dat je wachtwoord op straat komt te liggen?

Bundels voor iedereen
Ben jij die ene die toch veel sms’t? Youfone heeft niet alleen bundels voor mensen met ‘appduimen’, maar ook voor de diehard sms’ers. Zo is er bijvoorbeeld een onbeperkte sms bundel. Chat je vaak via apps, dan is het een goed idee om een kleine sms-bundel te hebben, maar niet te klein. Een sms buiten de belbundel kost namelijk extra.
 
Moet je wel eens bijbetalen? Kijk dan eens op je vorige facturen of je niet wel eens per ongeluk buiten de bundel sms’t. Je komt er dan ook meteen achter of een grotere sms bundel noodzakelijk is.