Ben jij verslaafd aan snapchat?

woensdag 11 januari 2017 blog Snapchat heeft meer dan 100 miljoen gebruikers die dagelijks actief zijn. Iedere seconde worden 8796 foto’s gedeeld en gezamenlijk kijken snapchatters 6 miljard video’s per dag. We snappen dus de hele dag door. Voor sommige gebruikers is het heel duidelijk: ze zijn verslaafd. Anderen ontkennen hun verslaving, weer anderen weten niet dat ze verslaafd zijn en weer anderen hebben een hekel aan snapchat. Hoe zit dat met jou? Ben jij verslaafd aan snapchat? Een paar tekenen… Je maakt overal selfies
Als je echt overal selfies maakt, ongeacht met wie en waar je bent, is de kans groot dat je verslaafd bent. Ken je dat liedje nog met ‘first let me take a selfie’? Dat is zo ongeveer jouw levensmotto. Ook al zou je eigenlijk hard aan het werk moeten zijn, je gaat toch even snappen. Je weet dat je echt verslaafd bent als je alles gaat snappen: van bezoek aan de wc tot rookpauze tot treinreis.

Je bent de hele dag bezig met snapstreaks
Hoe weet je nu of je echt bevriend met iemand bent? Met de snapstreak natuurlijk! Hoeveel dagen je met iemand foto’s en video’s kunt blijven delen zegt echt alles over jullie vriendschap. Ook al moet je een foto van de grond maken en naar elkaar sturen, je behoudt de snapstreak toch. Wel onhandig als je veel vrienden hebt...

Je plaatst bij elke locatie een geotag
Ga je ergens naar toe? Dan moet er natuurlijk een foto gemaakt en gedeeld worden en daar hoort een geotag bij! Weet je niet wat een geotag is, dan is de kan dat je verslaafd bent aan snapchat heel klein. Het is zo’n tekstje of afbeelding dat laat zien waar je bent. Als je geen geotag aan je foto toevoegt, ben je er dan wel echt geweest? En wat zal je trots zijn als je woonplaats een geotag krijgt!

Je vindt overal snapmateriaal
Snapmateriaal is overal! Tijdens het wandelen, op straat, op de slaapkamer, tijdens het televisiekijken, tijdens het werken, tijdens het turen naar de lucht... Op veel plekken is inspiratie voor snapchat te vinden. Je kunt immers bijna overal een foto van maken! Even wat leuke effecten en stickers erbij en je hebt een topsnap! Het is bijna jammer dat je maar tien seconden kunt kijken en je snap dan voorgoed weg is.

Je laat al je emoties op snapchat zien
Je bent waarschijnlijk best een beetje verslaafd als je je emoties op snapchat laat zien. Weinig verhalen? Dan is het vandaag waarschijnlijk een rotdag. Veel verhalen met blije gezichten? Dan heb je waarschijnlijk de dag van je leven. Als iemand wil weten of het een goed moment is om nu een goed gesprek te hebben, kan diegene beter even op jouw snapchat kijken.

Je gebruikt snapchat als dagboek
Tot slot: je bent zeker weten verslaafd als je iedere dag op snapchat zit en het gebruikt als dagboek. Niet zo gek, het is een fantastische app om al die mooie momenten te delen met je vrienden. Laat maar zien hoe leuk jouw leven is!
 
Ben jij snapchatverslaafd? Vergeet niet om af en toe eens een echt gesprek te hebben. Ga bijvoorbeeld maar eens met je ouders een oud fotoboek bekijken. Die foto’s verdwijnen nooit!