Tien tips om de beste Pokémon Go trainer te worden

dinsdag 12 juli 2016 blog Het is dé hype van dit moment: de app Pokémon Go. De kans is dan ook groot dat je al naar buiten bent geweest om de eerste wezentjes te zoeken. Omdat de app nog zo nieuw is, is de kans groot dat je niet precies weet hoe je het spel het beste kunt spelen. Daarom geven we tips om de beste Pokémon Go trainer te worden! 1: Let op je batterij terwijl je Pokémon Go speelt
Niets is vervelender dan Pokémons te vangen en dan noodgedwongen te moeten stoppen omdat de batterij leeg is. Het is geen geheim dat de app aardig wat van de batterij vergt. Dat komt doordat de GPS geactiveerd moet zijn en mobiel internet aan moet staan. Daarom is het een goed idee om ‘Battery Save Mode’ aan te zetten.
 
Battery Save Mode valt in te schakelen via de instellingen van de game. Druk eerst op de Pokéball onderaan het scherm en druk daarna op het tandwiel-icoon linksboven. Het scherm gaat dan uit als de smartphone op z’n kop gehouden wordt. Het spel stopt overigens niet, dus de gebruiker hoort nog steeds geluiden wanneer hij of zij in de buurt van een Pokémon komt.

2: Check of er een goede verbinding is
Het klinkt heel simpel, maar in alle enthousiasme kan het snel vergeten worden: check of er een goede verbinding is. Voor het spel is namelijk zowel een sterke verbinding met mobiel internet en met GPS benodigd. Spelen met een zwakke verbinding raden we niet aan omdat je dan makkelijk je vorderingen kunt verliezen. Pas ook op met het in stand-by zetten van het toestel. De speler moet na stand-by namelijk vaak de app uit en opnieuw opstarten.

3: Pokémons vangen met een swipe
Natuurlijk willen we zoveel mogelijk Pokémons vangen, maar hoe doe je dat eigenlijk? De kunst is om te wachten tot de bewegende cirkel op een Pokémon op zijn kleinst is. Met een stevige swipe kan de speler dan een Pokéball gooien. Het moeilijkste is om de smartphone goed stil te houden. Zeker als de Augmented Reality-functie aan staat is dat een must. Het figuurtje blijft dan beter op zijn plek.
 
Gebruik deze vuistregel: ‘Hoe kleiner de tweede ring, hoe groter de kans van slagen’. Let ook op de kleur van de ring: die geeft aan wat de kansen zijn. Groen is een makkelijke worp, oranje is moeilijker en rood is bijna onmogelijk. Bedenk daarom wanneer er gegooid moet worden.

4: Leve het openbaar vervoer!
In het begin van de game krijgt de speler twee Incense. Wie deze bewaart, kan die het best activeren in de bus, metro of tram. De trainer hoeft dan namelijk niet in het echt van zijn stoel af, terwijl de Pokémon wel naar hem of haar toekomt. Ook al reist de speler in een enorme snelheid door de stad: het figuurtje blijft staan. Zo kunnen de zeldzaamste figuren gevangen worden.
 
De Pokémon Go Plus is ook erg handig. Dat is een armbandje dat verbonden kan worden met de smartphone en een seintje geeft als er een Pokémon in de omgeving is. Deze armband kost ongeveer veertig euro, plus vijf euro verzendkosten.

5: Loop veel om eggs uit te broeden
Wie een egg heeft, kan daar niets mee als deze in de inventaris zit. Het eitje moet uitgebroed worden. Dat moet gebeuren met een zogenaamde ‘Incubator’. Dat kan gebeuren door op het egg te tikken en de optie ‘Incubator’ te selecteren. Voordat het werkt, moet de speler eerst een bepaalde afstand lopen. Vals spelen zit er niet bij: de app controleert jouw locatie via GPS. Op een hardloopband staan spelen heeft dus geen zin.
 
Vergeet de app ook niet open te laten. Alleen dan worden afgelegde kilometers geregistreerd. Dat houdt in dat je niet kunt rondlopen met de smartphone in de broekzak. De speler krijgt beloningen voor level-ups, waardoor hij of zij meer eggs kan uitbroeden.

6: Evolueer Pidgey en Rattata
Pidgey en Rattata zijn het makkelijkst om te vangen, waardoor ze altijd in de buurt zijn. Ze lijken misschien waardeloos, maar dat zijn ze zeker niet. Verzamel ze en laat ze evolueren. Het kost weinig snoepjes om ze te laten veranderen. Voor iedere evolutie krijg je 500 xp, waardoor je snel naar het volgende niveau kunt gaan. Toch niet zo nutteloos, die Pidgey’s en Rattata’s!
 
7: Kies een populaire gym
Een goede trainer heeft ook een beetje verstand van zakendoen. Ook bij Pokémon Go draait het om geld. Door veel gevechten in de gym te doen kunnen er best wat PokéCoins verdiend worden. Tik op het avatar-menu op het schildje om geld te krijgen. Kijk goed welk team in de buurt het populairst is. Help dit team, zodat er een vast inkomen verdiend kan worden. Let er daarna wel op waaraan de zuurverdiende PokéCoins weer worden uitgegeven.

8: Koop geen Pokéballs
Het is erg zonde om van Pokécoins Pokéballs te kopen. Het is verstandiger om levels omhoog te gaan en Great Balls en Ultra Balls te unlocken. Die krijg je later uit zogenaamde Pokéstops: een plaats in het echte leven waar je gratis items kunt ophalen. Geld uitgeven aan ballen is dus niet verstandig. Incense lijken soms een betere investering, waarmee de speler niet zo aan de locatie verbonden is.

9: Waar leeft een Pokémon?
Weet waar een Pokémon leeft. De kans is namelijk het grootst dat je deze in zijn ‘natuurlijke habitat’ vindt. Water Pokémons vind je vooral…. in het water! Ghostlys zijn vooral in de buurt van begraafplaatsen en gras-achtigen vind je vooral in parkeren. Denk er maar eens over na: waar zou jij willen zijn als je een Pokémon was?

10: Neem een grotere bundel
Eerlijk is eerlijk: dit spel is erg verslavend. De kans is groot dat de bundel voor mobiel internet het dan ook moet ontgelden. Een grotere bundel kan daarom uitkomst bieden. Overigens is Pokémon Go geen grootverbruiker. Het spel kost namelijk minder dan 10 MB per uur als er actief gespeeld wordt. 
 
Het zal niet snel een probleem vormen, maar natuurlijk wil je ook kunnen blijven WhatsAppen, Facebooken en op Twitter opscheppen over hoeveel Pokémons je al gevangen hebt.