PiM, de slimme identificatie app

11 Maart 2021

 Inloggen met PiM: veilig, snel en zonder wachtwoorden
PiM is een nieuwe manier van inloggen. Veilig en zonder wachtwoorden. Alle bedrijven die aangesloten zijn bij PiM kiezen voor een veilige en wachtwoordloze toekomst voor kun klanten. En Youfone is daar één van.

Waarom wil je inloggen met PiM?
• Het is gemakkelijk: je hebt geen wachtwoord nodig. Die kun je dus ook niet meer vergeten!
• Het is snel: je hebt je telefoon altijd bij de hand. Maak eenmalig jouw digitale ID in de PiM app aan, daarna is inloggen een kwestie van seconden. 
• Het is veilig: jij bent in control over jouw data. Je ziet welke data Youfone van jou nodig heeft om bijvoorbeeld in te loggen. Jij bent degene die akkoord geeft op het delen hiervan. En in een handig overzicht zie je terug met wie je welke data hebt gedeeld. 

Hoe werkt het? 
De PiM app is jouw digitale kluis voor persoonsgegevens. Hierin sla je je gegevens veilig op en deel je ze wanneer jij dit wilt.

  • Jouw digitale ID aanmaken: De eerste keer dat je de PiM app opent, maak je je digitale ID aan. Je e-mailadres en telefoonnummer worden geverifieerd met een code. Hierdoor weten we dat jij echt jij bent.

2021-01-20-pim-1

  • Inloggen zonder wachtwoord: Vanaf nu zie je op MyYoufone de knop ‘Inloggen met PiM’. Als je hierop klikt verschijnt er een QR code. Deze QR code scan je met de PiM app. Door op ‘Bevestigen’ te klikken deel je je gegevens met Youfone en ben je ingelogd zonder inlognaam of wachtwoord. Die hoef je dus nooit meer ergens op te schrijven of te vergeten, handig!

2021-01-20-pim-2

 

  • Optimaal beveiligd: we horen je denken: “Dat is wel heel simpel, is dat wel veilig?” Het antwoord is: Ja, super veilig! Je hebt alleen toegang via de PiM app met je eigen unieke PiM-code, vingerafdruk of Faceid. De gegevens die je opslaat in de app worden dubbel versleuteld en zijn daardoor onherkenbaar. En tot slot: doordat je geen wachtwoord meer nodig hebt om in te loggen, kan ook niemand je wachtwoord stelen en ongewenst in jouw account. 

 

2021-01-20-pim-3

Hoe gebruik je PiM? 
1. Download de app in de Appstore of Playstore 

Download in de App Store  Download in de Google Play Store
2. Maak jouw digitale ID aan als je de PiM app voor de eerste keer opent. 
3. Scan de QR code op de Youfone website met de PiM app.
4. De PiM app vraagt of je wilt inloggen bij MyYoufone
5. Klik op ‘Bevestigen’.
6. Klaar! Je keert terug naar Youfone. Je bent nu ingelogd.
Pim