nieuw: fortnite spelen op je mobiel

woensdag 25 april 2018 Fortnite Iedereen heeft het over het nieuwe spel Fortnite. Het is mateloos populair en het is nu ook op de mobiele telefoon te spelen. Hoe speel je op je telefoon En kun je als je het spel stopt later gewoon weer verder spelen op een ander platform? Youfone deed een potje Fortnite. Misschien heb je er al eens van gehoord, of heb je het al gespeeld: Fortnite. Je kunt het spel nu altijd en overal spelen, want er is ook een mobiele versie voor uitgebracht. Dat is in Amerika zelfs al zover gegaan, dat een leraar de ontwikkelaars van het spel een bericht liet sturen, waarin werd verteld dat de leerlingen even moesten stoppen met spelen. Dat geeft maar aan hoe spannend het spel is. Hoe Fortnite werkt en hoe je het op je mobiel speelt, leggen we uit in deze blog.

Wat is Fortnite?
Fortnite is een schietspel, waarin het de bedoeling is om te overleven in een wereld vol zombies. Het spel ziet eruit alsof er een derde persoon achter je staat, die alle actie filmt. Je kunt in de game niet alleen op zombies schieten, maar ook huizen bouwen om je te beschermen tegen de zombies. Daarbij moet je echt de hele dag werken aan de verdediging van je huis, zodat je ‘s nachts optimaal beschermd bent.
 
Je kunt dit spel spelen in teams van maximaal vier man. In een team kun je de bepantsering vinden in de open wereld. Dat draagt bij aan een betere verdediging.
 
In de nieuwe modus Fortnite PvP (Speler tegen Speler) kunnen 100 mensen tegen elkaar spelen in een wereld. Een speler of een heel team kan dan winnen, als deze als laatste overleeft. Deze manier van spelen noemen we ‘Battle Royale’ en dat is precies wat de game zo populair maakt.

De populariteit van Fortnite
Fortnite is zo populair omdat het een ontzettend spannend spel is. Ook al zie je geen tegenstanders, dan nog kun je vanuit een hoek worden neergeschoten. Het spel is dan afgelopen. Denk je maar eens in dat er 100 spelers om je heen lopen. De kans om te overleven wordt dan steeds kleiner, maar met de juiste skills ben jij heer en meester in het spel!
 
Zelfs rapper Drake speelt Fortnite. Op het gamersplatform Twitch zijn er talloze spelers die het spel streamen, die kijkrecords breken. Kortom: Fortnite is echt mateloos populair.

Spelen op je mobiel
Het spel is nu voor iedereen te spelen op de mobiele telefoon. Tot voor kort moest je een uitnodiging hebben om mobiel te kunnen spelen. Nu is het voor iedereen te downloaden in de App Store. Wie een iPhone 6S of later, iPad Air 2 of later of iPad Mini 4 of later heeft, kan direct beginnen met spelen.
 
Als je speelt, moet je wel een beetje je best doen. Bij bijvoorbeeld PlayerUnknown’s Battlegrounds kun je op de mobiele telefoon eerst tegen de telefoon zelf spelen, zodat je meteen wint. Dat kan bij Fortnite niet. Daar spel je meteen voor het echte werk.
 
Het handige van spelen op je mobiel is dat je feeling krijgt met het spel. Je kunt namelijk spelen met het touchscreen van de telefoon of tablet. Dat is belangrijk bij een shooter waar precisie en snelle reacties van groot belang zijn.

Spelen tegen andere platformen
Je speelt niet per se tegen andere spelers die ook op een mobiele telefoon spelen. Je kunt spelen tegen anderen die op een Android spelen, op een Mac, op een PlayStation 4, Windows en nu ook via een Xbox One en iOS.
 
Door dit aan te bieden wil de maker van het spel meer mensen bereiken en het mogelijk maken te spelen met en tegen je vrienden, waar je ook bent. Als je het spel op je mobiel speelt, maar op je computer verder gaat, kun je gewoon verdergaan waar je gebleven bent. De progressie in het spel wordt namelijk op alle apparaten geregistreerd.

Noot voor ouders
Extra informatie voor ouders: dit spel heeft een leeftijdsgradering van 12 jaar en ouder. Dat klinkt wat laag voor een schietspel, maar de actie wordt niet expliciet in beeld gebracht. Het spel kent een vrolijke en getekende stijl, waardoor het niet schokkend is.