mobiel solliciteren: tips en tricks

dinsdag 23 januari 2018 blog Solliciteren is al moeilijk genoeg. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die het solliciteren een stukje gemakkelijker maken. Ze bieden een optie om te solliciteren via je mobiele telefoon. Maar waar vind je nu een leuke baan? En hoe zorg je ervoor dat jouw online sollicitatie een succes wordt? Een paar tips van Youfone. StartMonday
Met StartMonday maak je een 15 seconden durende video. Je bent dus verplicht het kort en bondig te houden. In de app zie je meteen hoeveel een bepaalde baan oplevert. Je krijgt meteen een notificatie als een recruiter jouw video bekijkt en contact wil. Een nadeel aan deze app is dat deze vooral gevuld is met banen in de grote steden. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Voor studenten: Bijbaan
Speciaal voor studenten is er ‘Bijbaan’ van StudentenWerk. Deze app helpt je aan een leuke bijbaan of vakantiewerk naast je studie. Landelijk zijn er meer dan 2500 actuele vacatures te vinden, dus er zit ongetwijfeld ook iets voor jou bij. De app is alleen beschikbaar voor iOS.

LinkedIn
We mogen ‘good old’ LinkedIn natuurlijk niet vergeten. Je maakt hier een profiel met werkervaring en je opleiding en bouwt een netwerk op. Via dit netwerk kun je een nieuwe baan vinden. Voor het vinden van vacatures heeft LinkedIn een aparte app, die beschikbaar is voor iOS en Android.
 
Het nut van LinkedIn
Recruiters zijn gek op LinkedIn. Ze kunnen op een snelle manier veel te weten komen over een kandidaat. Waar heeft de kandidaat eerder gewerkt? Op welke vlakken wordt hij of zij aanbevolen? Wat deelt hij of zij qua berichten? Welke interessegebieden komen naar voren? En eerlijk is eerlijk: ook naar je profielfoto wordt wel even gekeken.

De kans is groot dat de app waarmee jij mobiel solliciteert een ingebouwde koppeling met LinkedIn heeft. Daardoor hoef je soms geen cv meer te uploaden. Dat houdt tegelijkertijd ook in dat je LinkedIn-account piekfijn in orde moet zijn.
Zorg daarom voor een professionele profielfoto. Geen vakantiekiekjes of hobbyshots, maar eentje met een rustige achtergrond, zacht licht, de juiste pose en het goede formaat. Je hoeft je niet aan de regels van de pasfoto te houden. We zijn hier tenslotte wel online en het is 2018!

Ook belangrijk: houd je werkervaring up-to-date en zorg dat je contactgegevens kloppen. Vraag daarnaast aan een collega in een werkveld of hij of zij je wil aanbevelen op LinkedIn. Daarin wordt een korte beschrijving van jouw karakter, competenties en werkwijze beschreven.

Een online cv
Wil de recruiter graag nog een online cv ontvangen, in plaats van een LinkedIn-adres? Dan is het belangrijk dat je het curriculum vitae op een toegankelijke plaats opslaat. De meeste apps voor mobiel solliciteren hebben een mogelijkheid om vanuit de cloud te uploaden. Je kunt je cv daarom het best opslaan op bijvoorbeeld Google Drive, iCloud of Dropbox.

Voordat je je cv uploadt, is het goed deze nog eens te beoordelen. Past een traditioneel cv wel bij jou? Of kies je liever voor iets interactiefs? Een cv voor het bankwezen zal er anders uitzien dan een cv voor een creatief beroep, zoals grafisch designer. Neem ook de inhoud nog eens onder de loep en schrap eventueel overbodige informatie.

Een goede e-mail is het halve werk
Het mobiel solliciteren kent een groot nadeel: je kunt alleen een goede indruk maken via tekst. Een goede e-mail is daarom het halve werk. Zometeen komen we nog even terug op het taalgebruik, maar er zijn nog een paar andere belangrijke zaken. Denk er bijvoorbeeld aan om dat je een professioneel ogend e-mailadres hebt. Geen ‘NiceGuy1993 (at) gmail.com’, maar bijvoorbeeld ‘Pieter.Dijksma (at) gmail.com’.

Het is handig om een e-mail alert op te zetten. Je blijft dan op de hoogte van alle nieuwe functies in jouw kennisgebied. Een aantal vacaturebank apps hebben daar een optie voor.

Heb je een leuke vacature gevonden? E-mail deze dan naar jezelf. Je kunt de vacature dan teruglezen op een rustig moment. Als jij het er aan toe hebt, kun je reageren. Dankzij de smartphone kunnen we vlot reageren, maar dat is niet altijd verstandig. Ook aan online solliciteren moet aandacht geschonken worden!

Het taalgebruik
Daarmee komen we ook op het taalgebruik. Misschien voordehandliggend, maar recruiters krijgen online veel berichten binnen die taalkundig rammelen. De meeste e-mails die de wenkbrauwen doen fronsen verdwijnen in de prullenbak.

We zijn een beetje te gewend geraakt aan bijvoorbeeld WhatsApp. We laten veel leestekens weg, gebruiken emoticons of bedienen ons van afkortingen. Ook al solliciteer je online, je taalgebruik moet natuurlijk verzorgd zijn.
 
Je elektronische handtekening: net zo belangrijk als je offline handtekening
De mobiele telefoon kent als nadeel dat het typen niet zo eenvoudig is als op een computer. Het kost dus moeite om een goede afsluiter te typen. Toch is het not done om af te sluiten met ‘Gr, Jan’. Een ‘met vriendelijke groet’ met jouw contactgegevens eronder doet het altijd goed. Dat wil je natuurlijk niet keer op keer intypen, dus is er een trucje voor.

Ga naar de e-mail app op je smartphone en ga naar de instellingen. Kies voor ‘Handtekening’ of iets van die strekking. Typ daar jouw elektronische handtekening. Deze is net zo belangrijk als je offline handtekening.

Solliciteren via WhatsApp
Steeds meer bedrijven bieden de mogelijkheid om te solliciteren via WhatsApp. Niet zo gek, want het is het meest gebruikte communicatiemiddel onder Nederlanders. Een leuk voordeel ervan is dat je heel creatief kunt zijn. Je kunt bijvoorbeeld foto’s en video’s sturen.

Met een video pitch laat je meteen zien wat je in huis hebt. Je kunt bijvoorbeeld laten zien dat je goed bent in het presenteren en dat je verkoopvaardigheden hebt. Maak het niet te bont; de video moet echt iets bijdragen aan de boodschap die je wilt overbrengen.