Sim Only

Mobiel bellen voor het hele gezin

11 oktober 2018

Steeds meer ouders kopen een mobiele telefoon voor hun kinderen om makkelijk op de hoogte te blijven van bijvoorbeeld waar ze blijven spelen en hoe laat ze thuis komen. Maar wat is eigenlijk belangrijk om op te letten bij de aankoop van een GSM voor kinderen?

Gebruik op de basisschool
De manier waarop kinderen een mobiele telefoon gebruiken is sterk afhankelijk van de leeftijd. Basisschoolkinderen spelen er voornamelijk spelletjes op en hebben af en toe telefonisch contact wanneer nodig. Het geeft ouders vaak een veilig gevoel dat hun kind op elk moment van de dag bereikbaar is. Meestal maakt het kind gebruik van het vorige toestel van de ouder of wordt er een eenvoudig toestel aangeschaft in combinatie met een voordelig sim only abonnement.  

Gebruik op de middelbare school
In de middelbareschooltijd wordt de mobiele telefoon meer gebruikt om sociale contacten te onderhouden met vrienden en klasgenoten door middel van Whatsapp en Social Media. Het constant downloaden van de nieuwste apps is heel gebruikelijk. Zowel de grootte van de databundel als de snelheid van het netwerk speelt daarom een belangrijke rol bij de aankoopkeuze. Een meer geavanceerde en populaire mobiele telefoon is voor deze groep relevant. 

Aanschaf
Het is gebruikelijk dat de ouders hun kind helpen bij het afsluiten van een GSM abonnement. Wie de maandelijkse kosten betaald hangt sterk af van de leeftijd en de persoonlijke omstandigheden. Bereken altijd vooraf hoeveel geld er per maand aan mag worden besteed. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een betrouwbaar netwerk, goede klantenservice en een zelf te bepalen bel- en dataplafond om ongewenste verrassingen te voorkomen.