Sim Only

Met deze apps organiseer je je vakantie

24 oktober 2019

Voorzichtig dromen we alweer weg naar onze vakantie. Ga jij op een actieve doe-vakantie of ga je lekker aan het strand liggen? Wat je ook doet, met deze apps is je vakantie snel georganiseerd.

KAYAK
Fanatieke reizigers gebruiken vaak Kayak. Met Kayak zie je de beste deals voor vluchten, hotels en huurauto’s. Door de verschillende opties met elkaar te vergelijken kun je geld besparen. Vooral de ‘Trips’-functie is handig. Daarin staat een complete agenda met je aankomst- en vertrektijd en wat je op vakantie gaat doen.

Als je vlucht vertraging heeft, weet je dat direct. Kayak biedt namelijk de optie om je vluchtstatus te checken. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

App de Vakantiedokter
Deze app moet je alvast op je telefoon installeren: App de Vakantiedokter. Met deze app van het Zilveren Kruis kun je overal ter wereld direct chatten met een medisch expert uit Nederland. Je moet wel wat voorbereiding doen: er moet een vakantiedossier aangemaakt worden.

Heb je last van een uitslag op je arm, of is je maag overstuur, dan kun je via deze app vragen wat je moet doen. Het duurt meestal een kwartiertje voordat je antwoord krijgt. In geval van spoed, kan de medisch expert je meteen doorschakelen naar een Nederlandse alarmcentrale. De app is te downloaden voor iOS en Android.

Skyscanner
Skyscanner zorgt ervoor dat je altijd de beste prijs van dit moment vindt voor je vliegtickets, hotel of huurauto. Je voert in de app in waar je op welke dag naar toe wilt vliegen en wanneer je weer naar huis wilt (‘nooit’ is geen optie). Skyscanner scant dan alle vliegtuigmaatschappijen, zodat je een overzicht krijgt van waar de tickets het goedkoopst zijn.

Met deze app betaal je nooit te veel voor je tickets. Het mooie aan deze app is dat het helemaal gratis is. Ook gratis is onze tip: als je al wel weet wanneer je op vakantie wilt, maar nog niet weet waar naar toe, kun je bij locatie ‘Overal’ intypen. De app laat je dan de beste deals per land zien. Skyscanner is er voor iOS en Android.

Booking/Trivago
Zijn de tickets geboekt? Dan wil je natuurlijk wel in een mooi hotel, appartement of motel verblijven. Een kamer vinden kan natuurlijk ook. Je geeft in de app van Booking.com of Trivago precies je wensen in. Geef bijvoorbeeld aan hoeveel sterren een hotel moet hebben. Wil je een eigen keuken? Dan geef je dat ook aan. Geen probleem.

Beide apps geven scherpe prijzen en de kans dat je niet slaagt is nihil. Booking.com is er voor iOS en Android. Trivago is er ook voor iOS en Android.

AirBnB
Als je op zoek bent naar een uniek onderkomen, op een unieke locatie, moet je AirBnB eens proberen. De app is al wereldwijd bekend, maar als je er nog nooit van had gehoord, een korte introductie: met AirBnB kun je een kamer of een appartement van een andere gebruiker huren.

Je kunt met AirBnB je mengen tussen de locals, want je komt echt bij mensen thuis te zitten. Als je dat niks lijkt, is dat geen probleem. Je kunt namelijk ook een plek geheel voor jezelf boeken. Voor elke prijs is wel een plekje te vinden. AirBnB is beschikbaar voor iOS en Android.

TripAdvisor
Snel weten wat de mooie plekjes in de regio of stad zijn? TripAdvisor geeft een grote verzameling weer van reviews van reizigers en locals. Op die manier weet je niet alleen waar alle toeristen naar toe gaan, maar kom je ook verborgen pareltjes tegen. Voor als je van wat meer rust houdt.

TripAdvisor is te downloaden voor iOS en Android.

FourSquare
Op vakantie wil je liever niet zelf koken. Lekker in een restaurantje eten hoort erbij. Met Foursquare vind je altijd een geschikt restaurant: betaalbaar en lekker. Nu hoef je dus niet meer zomaar ergens binnen te lopen en er dan achter te komen dat het eten niet smaakt.

Met FourSquare weet je precies wat je kunt verwachten. Net als bij TripAdvisor staan er een hoop reviews van toeristen en locals in. FourSquare is er voor iOS en Android.

Google Maps
Onmisbaar op iedere vakantie: Google Maps. Daarmee verdwaal je nooit meer en weet je precies waar ieder restaurant of café te vinden is. De app geeft ook de openingstijden van elke gelegenheid weer, zodat je nooit voor een dichte deur komt te staan. Wel zo handig.

Google Maps is er voor iOs en Android.