Dit zijn de voordelen van sim only

donderdag 2 maart 2017 blog Wie een sim only abonnement afsluit, krijgt alleen een simkaartje. Je krijgt er dus geen toestel bij. Dat klinkt misschien minder voordelig dan een abonnement met toestel, maar toch is een sim only abonnement soms de beste keuze. Wij zetten de voordelen van sim only op een rijtje. Populair
Het sim only abonnement komt steeds meer in trek. Dat komt doordat steeds meer Nederlanders zich bewust worden van de voordelen die het met zich meebrengt. Tegenwoordig voldoen veel smartphones langer aan de eisen die iemand stelt, dus waarom zou je een nieuwe telefoon bij een abonnement nemen?
 
Sim only is een slimme optie voor mensen die nog een telefoon hebben liggen, of die er goedkoop eentje kunnen overnemen van vrienden of familie. Zo kun je de kosten van mobiele telefonie verlagen.

Lagere maandlasten
Het grootste voordeel van sim only is misschien wel de maandelijkse rekening. De maandlasten zijn namelijk een stuk lager dan die van een abonnement met toestel. De aanbieder moet het toestel immers ook terugverdienen. Dat doen ze vaak door de prijzen te combineren.
 
Het is logisch dat een simkaart met een abonnement erop niet evenveel mag kosten als een abonnement met toestel. Dat zou natuurlijk niet aantrekkelijk zijn. Daarom zijn de kosten van sim only lager. Nadeel is natuurlijk wel dat je zelf voor een telefoon moet zorgen. Geen zorgen, via de toestelshop van Youfone heb je er zo een betaalbare gevonden.
 
Korting op het abonnement
Wat je vaak ziet, is dat aanbieders van een abonnement met een nieuwe telefoon vaak korting geven op de nieuwe telefoon, maar niet op het abonnement zelf. Soms krijg je zelfs helemaal geen korting op het abonnement.
 
Kies je voor sim only, dan hangt de korting vaak af van de contractduur. Als je kiest voor een abonnement van twee jaar, dan krijg je meer korting dan als je kiest voor een eenjarig contract of voor een maandelijks contract.

Een maandelijks abonnement: flexibel!
Als je kiest voor een maandelijks abonnement van Youfone, kies je voor een flexibel abonnement. Je mag namelijk maandelijks de bundel bijstellen, als je dat wilt. Gebruik je meer dan gedacht? Dan stel je de bundel naar boven bij. Gebruik je juist minder? Dan neem je een kleinere bundel.
 
En we hopen het natuurlijk niet, maar mocht je naar een andere provider willen, dan kan dat. Met een maandelijks abonnement bepaal je zelf wanneer je gaat.

Je zit niet vast aan een toestel
Bij aanbieders die een abonnement met toestel aanbieden zit je vaak vast aan een bepaald toestel. Stel je voor dat je smartphone halverwege de contractperiode stuk gaat. Dat is jammer, maar dan blijf je deze nog wel afbetalen bij je abonnement. Bij een sim only abonnement koop je gewoon een nieuwe telefoon en merk je daarvan niets bij het afbetalen. Tenzij je een telefoon koopt met een lening.

Een lening?
Goed om te weten: als je een mobiel abonnement met toestel afsluit, geldt dat eigenlijk als lening. De Hoge Raad besloot dat in 2014. Nu geldt ook dat providers een soort van leningverstrekkers zijn en zich daarom moeten houden aan de Wet financieel toezicht (Wft). 
 
Wat houdt dat nu precies in? Kort gezegd houdt het in dat je wordt aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel als je kiest voor een toestel boven de 250 euro. Daar moet je voorzichtig mee zijn, want als je een aanmelding hebt kan dit problemen opleveren als je een andere lening of een hypotheek wilt afsluiten.
 
Een sim only abonnement kan daarom handig zijn, ook zakelijk. Je wordt dan niet aangemeld omdat je geen toestel krijgt. Er is geen rente, er is geen aflossing; je betaalt alleen voor je abonnement en niets meer dan dat.