De vijf leukste kerstcadeaus voor je smartphone

dinsdag 20 december 2016 blog Langzaamaan komen de Kerstdagen in zicht. Dan begint meestal ook de cadeaustress: wat moet je elkaar toch geven voor de feestdagen? Een paar sokken is saai, een smartphone is misschien wat over de top. Youfone heeft een paar leuke kerstcadeaus op een rijtje gezet. Daarmee geef je smartphone-eigenaren echt een topcadeau. Helemaal onbereikbaar met Block
Eerlijk is eerlijk: we zijn allemaal wel een klein beetje verslaafd geworden aan de smartphone. Als je ervan baalt dat jouw vriend of vriendin ook constant met zijn of haar smartphone in de handen zit, overweeg dan een Block cadeau te geven. Dat is een stijlvolle oplossing voor dit probleem.
 
Wat is een Block eigenlijk? Het is een soort zeshoekige cilinder gemaakt van aluminium. Dankzij het aluminium is alle elektromagnetische straling afgeschermd. Je voelt ‘m al aankomen: je vriend of vriendin kan zijn of haar smartphone hier in opbergen. De telefoon heeft dan totaal geen bereik meer. Geen belletjes, geen sms’jes, geen appjes. Alleen tijd voor elkaar. Ze zijn nog niet verkrijgbaar, maar hopelijk levert de fabrikant de Block nog voor de feestdagen. Tot die tijd kun je ook een gratis tip geven: zet de telefoon eens uit.

Slechte gewoontes afleren met Pavlok
Ben je al bezig met goede voornemens? Waarschijnlijk anderen in de familie ook. De één wil beginnen met afvallen, de ander wil stoppen met roken en weer anderen willen meer bewegen. Het fijne van goede voornemens is altijd dat niemand écht de discipline heeft zich eraan te houden. Pavlok zorgt er wel voor dat de ontvanger van dit cadeau zich aan zijn of haar goede voornemens zal houden.
 
Het is een bandje voor om de arm, waarmee de ontvanger van het cadeau zichzelf kan ‘straffen’ wanneer hij of zij iets doet wat tegen zijn of haar voornemens is. Dat werkt met een elektrisch schokje. Je moet het maar durven.

Draadloze headset
In de categorie: ‘niet zulke extreme cadeau’s, maar wel handig’: een draadloze headset. Verschillende fabrikanten ontwikkelen nu draadloze oortjes waarmee je bijvoorbeeld kunt sporten. Het is geheel in navolging van de aankondiging van Apple om binnenkort de AirPods op de markt te brengen.
 
Sommige oortjes hebben een band die je over je hoofd kunt zetten. De draadloze oortjes blijven zo lekker stevig in het oor zitten. Het is niet alleen handig, maar het ziet er ook nog eens goed uit. De oortjes die wij hebben gespot zijn niet bepaald goedkoop: 199 euro. Maar dan zijn ze ook wel bestand tegen wat zweet.

Selfie drone
Het afgelopen jaar was het jaar van de selfie. Selfiesticks zagen we overal, selfiecamera’s werden steeds beter en nu bestaat er zelfs een selfiedrone. Niet te vergelijken met een grote, dure drone, maar wel erg leuk.
 
Een selfiedrone is superklein en je kunt hem met je smartphone bedienen. Maak een te gekke selfie vanuit de lucht en steel de show op Facebook. Het handige is ook dat je deze drone makkelijk mee kunt nemen. Selfiesticks zijn niet meer nodig! Wij hebben er eentje gespot voor onder de 100 dollar. Natuurlijk mag je dan hopen dat de ontvanger van dit cadeau met jou op de foto gaat.

Een giftcard
Tot slot: een betaalbaar cadeau voor iedereen. Met een giftcard bepaal je namelijk zelf hoeveel je wilt spenderen aan een cadeau. Giftcards zijn er immers in verschillende groottes. Verras je vriend, vriendin of familielid met een giftcard van zijn of haar favoriete store. Een Google Play Gift Card voor de Android-freak, of een Apple Store e-gift Card voor de Apple-freak.
 
Met zo’n kaart kan de ontvanger zelf bepalen waaraan hij het bedrag uitgeeft. Aan apps of muziek, bijvoorbeeld. Je bepaalt bij Apple zelf het bedrag van een cadeaubon. Bij Google heb je al een gift card vanaf 15 euro.