Geweldige apps voor dieren

maandag 17 oktober 2016 blog Dacht je dat de smartphone of de tablet voor jou alleen was? Als je een huisdier hebt, heb je het fout. Het apparaat mag gedeeld worden met de viervoeter. Hoe gek het ook klinkt, de Google Play Store en de App Store staan vol met spelletjes voor de kat of de hond. Voor je het weet is de kat of hond net zo verslaafd aan de tablet of smartphone als zijn of haar baasje. Game for Cats
De app ‘Game for Cats’ is een goed voorbeeld van een echte kattenapp. Het werkt zo: je downloadt de app via de App Store of Play Store, installeert deze, opent deze en legt de tablet of smartphone vervolgens voor de kat neer.
 
Er verschijnt een muisje of een insect rond. Dat beestje loopt de hele tijd rond en de kat zal er alles aan doen om deze te vangen. Een speelse kat vermaakt zich er uren mee, dus speeltjes uit de winkel zijn bijna overbodig. Het is bij dit spel wel handig om een glazen screenprotector te gebruiken. Anders zorgen de nagels van de kat voor krassen op het scherm. Het spel is beschikbaar voor Android en heet daar ‘Crazy Cat’. Voor iOS is de app te vinden onder de naam ‘Game for Cats’.

Petnet Smartfeeder
Katten en honden zijn gewend aan eten en drinken op gezette tijdstippen. Dat is nogal onhandig als jij later thuis bent. Gelukkig is er een oplossing om ervoor te zorgen dat kat- of hondlief alsnog te eten krijgt: Smartfeeder. Dat is een voederbak die je kunt bedienen via de smartphone.
 
Met een druk op de knop komt er een lading brokjes in het bakje van het huisdier. Het maakt niet uit of het baasje nu in huis is, of de knop vanuit kantoor bedient. Hoeveel het dier te eten krijgt, bepaalt Smartfeeder ook alvast. De app meet namelijk de leeftijd, het gewicht en hoe actief je huisdier is en stemt daar de porties op af. Goedkoop is het apparaat niet: zo’n 150 dollar. De app is alleen beschikbaar voor iOS.

MapMyDogWalk
Misschien ken je de hardloopapps wel, zoals Nike+ Running en Runtastic. Daarmee laten vrienden op Facebook zien hoeveel, waar en hoe hard ze lopen. Ben jij niet zo sportief aangelegd, dan kun je toch nog pronken met je loopprestaties. Met MapMyDogWalk is het namelijk mogelijk te laten zien waar het baasje en de hond lopen, hoe ver ze gelopen hebben en hoeveel calorieën daarbij zijn verbrand.
 
Om tot die gegevens te komen, gebruikt de app de GPS van de smartphone. De app is ook erg leuk om mooie wandelroutes te delen. MapMyDogWalk is beschikbaar voor Android en iOS.

Muis
De naam ‘Muis’ verraadt meteen wat de app doet: je ziet een muisje op jacht naar een blokje kaas. Het muisje draait de hele tijd in de telefoon. De app lijkt een beetje op ‘Game for Cats’, maar dan een stuk simpeler.
 
Deze app staat garant voor uren speelplezier voor jouw kat. Ook hier geldt: een screenprotector is verstandig. ‘Muis’ is alleen te downloaden voor Android.

EHBO voor Kat en Hond
Tot slot: een hele nuttige app: ‘EHBO voor Kat en Hond’. Het is natuurlijk de nachtmerrie van ieder baasje: dat het huisdier iets overkomt. Maar mocht het eens gebeuren, dan ben je goed voorbereid met deze app. De applicatie biedt veel tips met wat te doen bij ongelukken.
 
Zo staat er informatie in over botbreuken, aanrijdingen, bijtwonden en vergiftiging. In totaal kun je voor meer dan 100 situaties tips lezen. Als de situatie ernstig is, kun je ook meteen vanuit deze app een dierenarts of hulpdienst zoeken. Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.